Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: metody i atrybuty statyczne a uml
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Witam, robie właśnie diagramy w uml do mojego projektu i natknąłem się na banalny chyba problem - a mianowicie jak w uml'u (diagram klas) prezentuje się zmienne statyczne sad.gif
Będę wdzięczny za pomoc
bigZbig
+, #, - oznaczają odpowiednio public, protected, private, podkreślenie
oznacza atrybut lub metodę klasową (static).

-- edit --
Wiecej w Język UML.
athabus
dzięki wielkie.

Jeden problem rozwiązany ale pojawił się nowy - korzystam z takiego opensourcowego wynalazlu starUML - i nie mogę nigdzie znaleźć jak zadeklarować cokolwiek jako statyczne...

Może ktoś korzystał i wie... Dzisiaj mam chyba dzień głupich pytań sad.gif

//edit

już znalazłem - owner scope - classifier
emp
tak mimo chodem polecam AgroUML
athabus
Używałem przez jakiś czas ArgoUML ale jest "boleśnie" user unfriendly. Przeżył bym jeszcze, że jest taki wolny, ale nie mogłem się kompletnie przekonać do tego interfejsu.

Odkąd używam StarUML (czyli 2 dni) jestem prawie w 7-ym niebie - brakuje mi tylko wparcia do php... no cóż może będzie jakiś mały plugin bo widziałem, że na forum kilka osób o niego prosiło (też się dopisałem do wishlisty biggrin.gif )

Jeśli jeszcze nie próbowałeś starUml to ściągnij - wydaje mi się, że jest znacznie lepszy od Argo - chociaż oczywiście kwestia gustu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.