Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zestaw serwerowy na naszym kompie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
scanner
Mój McZestaw: Apache 2 + php 5 + MySQL 4 + Smarty 2.5.0 + ADOdb 3.72 + PHPEdit 0.6 + PhpMyAdmin + EMS MySQL Manager

Całośc hula na WinNT 4 WorkStation PL SP6a oraz na WinXPPro SP1 i muszę powiedzieć, ze teraz, to praca będzie przyjemnością. PHPEdit podpowiada nazwy zmiennych, ADo obsługuje bazę, Smarty też działa..
Aż szkoda, zę na urlop kompa nie biorę (kobieta by mnbie zabiła chyba)...

Zainstalowanie i skonfigurowanie wszystkiego zajmuje ok godziny (czytając forum po drodze). Struktura katalogów mojego serwerka wygląda tak:
Cytat
Wolumin w stacji D: ch_kan_d
Numer seryjny woluminu: 9EFE-BF61

Katalog: D:PrivateWebServer

07-08-03 11:29 <DIR> .
07-08-03 11:29 <DIR> ..
07-08-03 11:21 <DIR> ! install <- wszystkie potrzebne instalki i archiwa
04-08-03 09:27 <DIR> Apache2
07-08-03 08:31 <DIR> htdocs <- DocumentRoot
04-08-03 10:46 <DIR> MySQL4
04-08-03 09:31 <DIR> php5
07-08-03 11:29 <DIR> _ADOdb <- dostęp do jednego pakietu z każdego miejsca w DocumentRoot
07-08-03 08:28 <DIR> _Smarty <- dostęp do jednego pakietu z każdego miejsca w DocumentRoot
__
Update: Dopisałem aplikacje wymienione w treści wątku i przyklejam topik smile.gif
Update: pojawiła sie nowa wersja ADoDB... poprawione
kurtz
Hej
Cytat
sobie przed chwilą McZestaw:

Apache 2 + php 5 + MySQL 4 + Smarty 2.5.0 + ADOdb 3.70 + PHPEdit 0.6
hihi - dorucilbym kilka rzeczy i zmirnil edytor.. ale poza tym podobny ;)

Cytat
Aż szkoda, zę na urlop kompa nie biorę (kobieta by mnbie zabiła chyba)...
i slusznie! :)

Aloha
scanner
Cytat
Cytat
hihi - dorucilbym kilka rzeczy i zmirnil edytor.. ale poza tym podobny winksmiley.jpg
Poza edytorem (scintilla, tak?) co jeszcze byś dodał?
DeyV
z podstawowych rzeczy:
PhpMyAdmin 2.5.3
PhpPgAdmin (mimo że go nie znoszę...)
PEAR (mimo wszystko, czasami się przydaje, a webinstaler jest całkiem ciekawy)
phpmailer (http://phpmailer.sourceforge.net)
scanner
Cytat
PhpMyAdmin 2.5.3
JUż nie musimy chyba mówić, że białe jest białe?
Cytat
PhpPgAdmin
Nie mam pgSQL i na razie nie przewiduję.
Cytat
PEAR (mimo wszystko, czasami się przydaje, a webinstaler jest całkiem ciekawy)
Tu się w sumie zgodzę.
Cytat
phpmailer (http://phpmailer.sourceforge.net)
Ewentualnie smile.gif
Jabol
Cytat
PhpPgAdmin (mimo że go nie znoszę...)
A po co mu skoro nie ma PgSQL'a?
Ja jeszcze dograłbym mysqlfront bo praca z nim jest wydajniejsza niż phpmyadminem.
scanner
Dodatkowo: EMS MySQL Manager 2
Jabol
wydzieliłem topic, bo sie zrobił OT, a pozatym uważam, że jest to dobry topic (nie obraziecie się, prawda?).
Informacje mogą być przydatne przy tworzeniu thota, będzie wiadomo, kto może co testować.

Ja osobiście mam.
apache 2.0.47, php 5beta, postgresql 7.3.4 i wszystko na linuksie slackware 9.0 z jądrem 2.4.21. Oczywiście z phppgadminem, a pliki edytuje vimem.
scanner
Jabol: dobry pomysł smile.gif
Może dodać do profilu pola do wypełnienia (zwykłe textarea) i przy oglkądaniu profilu użytkownika można by poczytać na czym pracuje?
Jabol
coś jak http://www.linuxweb.cyb3r.org/viewtopic.php?t=1307? Tylko tutaj powinno wyświetlac w nagłówku. Niestety nie można zobaczyć jak działa bo natamtym forum nie jest to uzywane.
scanner
No mniej więcej - tylko wyświetlane w profilu smile.gif
Jabol
hmm.. nikt więcej nie zdradzi tajemnicy swego softu?
Seth
To ja jeszcze doloze zabezpieczenia do servera:
Kerio WinRoute Firewall 5 z McAfee Antyvirusem (dolaczony do WRF)

P.S. Jabol: twoj podpis jest niezgodny z regulaminem. Powinienes go jak najszybciej zmienic bo siostrzycka sie wkur... zdenerwuje
scanner
Norton Internet Security + Norton AntyVirus
Jabol
a ja mam iptables wkompilowane w kernela
FiDO
Cytat

Ja moge zdradzic smile.gif

WinXp: Apache 2.0.46, PHP4.3.3RC2, PHP5 snap (co pare dni update), MySQL 4.0.14, PgSQL 7.3.3
(+ archiwalnie Apache 1.3.28 i MySQL 3.23.57)

Slackware 9.0: Apache 2.0.47, PHP4.3.3RC2, PHP5 snap (j.w.), MySQL 4.0.14, PgSQL 7.3.4 tez na 2.4.21 jesli to ma jakiekolwiek znaczenie...

Tworze z reguly na jednym, a jak juz gotowe to sprawdzam na obu.

Do tego Smarty, AdoDB itp. i pełen komplet manuali (to najwazniejsze biggrin.gif, juz prawie 100MB chyba bedzie...)
Seth
Polecam jeszcze przetestowanie swojej zapory chociazby tutaj: http://scan.sygate.com/ czy przypadkiem cos nam nie wycieka smile.gif
Jabol
Cytat
Polecam jeszcze przetestowanie swojej zapory chociazby tutaj: http://scan.sygate.com/ czy przypadkiem cos nam nie wycieka smile.gif
a ja jestem za natem i chyba bede musiał kogoś poprosić z sieci, żeby mnie nmap'em lookną.
Seth
oj tak nmap potrafi znalezc "bledy" (luki) smile.gif... w koncu Trinity sie nim bawila biggrin.gif
spenalzo
Win XP Pro, Foxserv 3.0, (czyli Apache 2.0.39, MySQL 4, php 4.2.2, , Phpmyadmin, chyba pear), Smarty, pomocnik php.
Jabol
hmmm.. też się nim bawiłem... ale niestety sam siebie nie mogę sam bo zezwalam na cąly ruch na localhost sad.gif ... a nmap ma naprawdę sporo. Z moich ulubionych opcji -sS -sU -O -sN -sR -sF... brr nawet nie wiedziałem, że instaniją takie usługi jakie on wykrywał mi
kurtz
Hej
Cytat
Cytat
Cytat
hihi - dorucilbym kilka rzeczy i zmirnil edytor.. ale poza tym podobny ;)
Poza edytorem (scintilla, tak?) co jeszcze byś dodał?
Mysql Front, MMCache i zainstalwoac + siciagnac i moc zawsze wlaczyc jako zend_extenstion inne loadery (ioncube, phtml encoder, zend).

I tyle.. jesli idzie o php ;)

Pozdrawiam
Wankster
Apache2, MySQL4 (dla PHP4), PHP4, PHP5 (Dzięki Cudi rolleyes.gif ), PHPEdit i Notatnik+, Smarty i ADOdb musze zainstalować jeszcze nie rozpakowałem smile.gif
kurtz
Hej
Cytat
Apache2, MySQL4 (dla PHP4), PHP4, PHP5 (Dzięki Cudi :roll: ), PHPEdit i Notatnik+, Smarty i ADOdb musze zainstalować jeszcze nie rozpakowałem :)
HEkhem - to juz bylo ;)

Pozdrawiam

Nowosci:
- wersja offline aktualnej dokumentacji do wszystkiego z powyzszych,
- dodatkowe blibloteki dla wersji ssl apache'a
majkel
Apache 1.3.x (Win/Lin), MySQL (nie pamietam ver), PHP4, phpMyAdmin, edytor - notatnik 8)
behemot
A ja mam:
[list]Apache 1.3.27
MySQL 3.23.56
php 4.3.2
phpMyAdmin 2.5.2rc-2
Smarty 2.5.0
Edytor: nedit 5.3
[list]
Wszytko hula na Gentoo:
Linux kuba 2.4.20-gentoo-r5 #1 SMP pią cze 6 11:17:41 CEST 2003 i686 Pentium II (Deschutes) GenuineIntel GNU/Linux
Wankster
Cytat
HEkhem - to juz bylo winksmiley.jpg
No to ja się chwale, że się dostosowałem :wink:
squid
Cytat
No ja moge sie 'pochwalic' php 4.2.2/ Apache 1.3.23 php 4.0.6/Apache 1.3.23 (mam dwa serwery) + standardowy MySQL Firewall=BlackIce + Norton Antivirus z edytorami eksperymenuje i wszystko to chodzi na Win XP Pro
DeyV
Nowe smarty: Version 2.6.0-RC1 (August 11, 2003)
http://smarty.php.net/misc/NEWS
FiDO
Co za refleks smile.gif
Ja akurat dostalem odpowiedz z teamu Smarty tego dnia na list co do nich napisalem w sprawie kompatybilnosci z php5 i dostalem wiadomosc z pierwszej reki ze wlasnie wyszla nowa wersja. Ma ona jednak sporo bledow, wiec nie radze stosowac w praktyce (poza testami). Chociaz musze powiedziec, ze poszli w dobrym kierunku i wydzielili czesc jadra w osobne pliki jako Core-plugins.
A co do dalszej kompatybilnosci z php5 to nie ma co narazie na nia liczyc, bo jak napisal messju dopoki nie ma w miare stabilnej wersji nie ma co robic niepotrzebna robote, php5 zbyt mocno ewoluuje.
PMadej
WinXP PRO SP1, Apache 1.3.27, php 4.3.1, Mysql 4.0.12, phpMyadmin i pajaczek 5 nxg Pro

wkrotce update do:

Apache 1.3.28
php 4.3.2
i mysqla 4.0.14b
xeonderator
Cytat

Ja zdradze że na kompie teraz bede miał darmowe mejle serio bez spamów i moge dawać mejle z adresem twój_login@xeoendor.cv.pl
fajne no nie questionmark.gif
FiDO
No swietnie ale idz juz sobie...
DeyV
chyba już starczy - odklejam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.