Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Początki - gotowe skrypty i php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Indroman
Witam wszystkich... jak w temacie - jestem grafikiem www, robię strony w całości w CSS, ale... pojęcia nie mam o php. Wybrałem więc "wizualną" część stron internetowych. Chcę jednak korzystać z gotowych skryptów php takich jak: dodawanie newsów, artykułów, formularze kontaktowe itp. Problem w tym, że nie wiem jak się do tego zabrać. sad.gif

Pomóżcie:

1. Jaki serwer php zainstalować na kompie? Nie wiem czy to prawda, ale ponoć są problemy z instalacją pod Windows w przypadku niektórych... proszę o radę.

2. Skąd ściągnąć wspomniane skrypty? (oczywiście darmowe)

3. Może znacie jakieś linki do artykułów/tutoriali dla takich jak ja - będę wdzięczny.

Z góry dzięki snitch.gif
ActivePlayer
1. dział serwery www->apache
2. dział gotowe skrypty, hotscripts.com, google
3. php.pl, wiki.php.pl

specjalnie dla CIebie jeszcze raz www.google.pl <= naprawde przydatne
Gość
Dzięki snitch.gif

Z tym google to już setki razy próbowałem. Tyle, że wszelkie artykuły "dla początkujących" zaczynają się od stwierdzeń typu: "inkludowanie skryptu php z poziomu strony...", a mi zależy na zrozumieniu samej idei php - tego jak na złość niewiele.

Ale ten wortal dzisiaj dogłębnie przerobię... dziwne bo wcześniej (kilka miesięcy temu) w wynikach go nie było blinksmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.