Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Zmiana ip
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
no_face
Witam, chodzi mi o taka sprawe. Po zalogowaniu dostaje sesje i przy kozystaniu z curla na localhoscie jest wszystko okej, niestety stronka jest wyczulona na zmiane ip i przy przeniesieniu skryptu na server, niestety wywala blad. I takie moje pytanie: Czy da sie to obejsc, podac serverkowi odpowiednie ip by sie nie czepial.

Odpada rozwiazanie logowania sie przy pomocy curla i w ten sposob uzyskanie sesjii.

Moze jednak ktos zarzuci jakakolwiek odpowiedzia, ktora bylaby na temat.
Kocurro
Ja to obszedłem tak, że to skrypt mi się loguje smile.gif jak chcesz to mogę Ci pokazać kod prostego bocika do gry DarkThrone - on właśnie tak działa.

W skrócie - skrypt loguje się na stronę, curl pozwala pobrać identyfikator sesji (ciasteczka) i dalej bawimy się z tym

EDIT:

No dobra ślepy jestem - nie doczytałem, że to rozwiązanie odpada. Ale może powiesz dlaczego odpada?

EDIT 2:

Podaj więcej informacji to chętnie pomogę smile.gif
no_face
Milo mi to slyszec, wiec rozwijam dalej mysl. Rozwiazanie odpada z powodu, tego ze juz probowalem chyba na kazdy sposob zalogowac sie przy pomocy curl'a, pewnie jest jakos zabezpieczony, lub przeoczylem jakis szczegol, chetnie poslucham kazdego pomyslu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.