Nie sądziłem, że BIBLIA PHP5+mySQL wydania HELION z 2005 roku może mieć takie BYKI!!! Dokładnie chodzi o metodę $_GET "opisaną" na stronie 164,165-166. Tam, jest przykład jak to pięknie można tworzyć szablony i wywoływać zawatości z plików zewnętrznych za pomocą funkcji include, require lub include_once i require_once.
Moja przeglądarka twierdzi, że w treści dokumentu jest błąd - ale ja go przepisałem z podręcznika:
<?php
include("$_GET['Name'.inc");
?>
oczywiście, że jest błąd sobie odpowiedziałem bo nie ma nawiasu zamykającego ]. Dodałem go i lipa - nie działa. W ponad 1000 stronicowej książce jest tylko jeden lub dwa niepełne przykłady użycia metody GET do nawigacji po stronach WWW. Koszmar...
Otórz przykład jest bezwartościowy i nie mogę nigdzie nawet na profesjonalnych serwisach php znaleźć rozwiązania uważam trywilnego problemu. Mianowicie nawigacji po stronach.
Proszę o pomoc w jaki sposób zrobić odnośnik oraz wczytać poprawnie bez błędów zawartość strony do której się odnosi w php za pomocą metody GET przy użyciu zmiennej z zewnętrznego pliku z rozszerzeniem *.inc