Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]redirect
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wykrywacz
Mam do was technicze pytanie, bo niewiem czy dobrze znalazłem.
O ile mi wiadomo używając
Kod
redirect
, mogę przenieść gdzieś dalej informacje zawarte w
  1. <?php
  2. $HTTP_POST_VARS
  3. ?>

W manualu string jest opisany mniej więcej tak:
HTTP::redirect

Teraz moje pytanie:
Czy on będzie przenosił zawartość wszystkich naraz $HTTP_POST_VARS
Czy wykonuje to tylko dla pojedyńczego, a tym samym czy ma znaczenie jego umieszenie.
Jeżeli wszystkich to czy będzie też przenosił instrukcje zawarte w skrypcie, czyli defakto zawartość pliku.php

O co mi chodzi w praktyce: z formularza idą dane do skryptu, skrypt sobie zapisuje dane z formularza i puszcza je dalej.
Cysiaczek
$HTTP_POST_VARS to przeżytek i właściwie można powiedzieć, że błąd. To jest tzw. long array, który niedługo zupełnie zniknie. Używaj $_POST. To tyle technicznie.

Jeśli chodzi o przekierowanie, to nie prześle ono dalej danych z formularza, chyba, że przekształcisz je na postać url (uzyjesz metody GET). w manualu PEAR jest napisane, że funkcja uzywa php'owskiej header() i do tej funkcji powinieneś się odnieść, chyba, że w jakiś magiczny sposób PEAR robi to, co mówisz - wątpię jednak. Krótko - nie - ta funkcja nie przesle dalej tych danych sama. Skryptu php też nie przeniesie, bo i jak?
em1X
Cytat
This function redirects the client. This is done by issuing a Location: header and exiting

Skrypt po prostu przenosi Cie pod wskazany adres. Przenosi! Zaden kod nie jest "wstawiany", zadne dane typu POST nie są przesyłane dalej.
Wykrywacz
Ok już jest wszystko dlamnie jasne.

Mam nauczkę nie słuchać bab.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.