Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nagłówkami...
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
toolmaniak
Witam!

Mam taki problem, otóż wyskrobałem kawałek kodu który ma za zadanie wygenerować dynamicznie archiwum XLS. Stworzyłem go w php w opraciu o następujące typy nagłówków:

1. <?php
  2. header("Content-Type: application/ms-excel");
  3. header("Content-Disposition: attachment; filename=dump.xls");
  4. header("Pragma: no-cache");
  5. header("Expires: 0");
  6. header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0"); 
  7. header("Cache-Control: private",false); 
  8. ?>

Problem jest w tym, że na jednym serwerze (Apache /1.3.33 php/4.3.10-6 Debian GNU/Linux) wszystko działa bezbłędnie, natomiast na drugim, na którym powinno działać, zamiast generować plik excela, próbuje ściągać samo archiwum php co rzecz jasna kończy się błędem. Serwer działa również o Apacha tyle, że skompilowanego tylko jako SSL. Gdzie jest problem, że serwer błędnie interpretuje nagłówki...?

Pozdrawiam!
Fo
hmm nie jestem pewien,

a jaki komunikat bledu otrzymujesz w logach od tego hosta ? o ile wogole pojawia sie blad / komunikat.

dwa questy

1. czy nie masz na tym dobrym serwerze, jakiegos .htaccess ktory reguluje zachowania dla twojego requestu.

2. czy pliki mime.types nie roznia sie od siebie - na tym dobrym i zlym serwerze ?

to praktycznie strzaly w ciemno ale tak bym do tego podchodzil.
toolmaniak
Wiadomość dla ADMINISTRATORA: Trzeba będzie przenieść ten post - powód (poniżej)

Otóż posprawdzałem konfiguracje Apache i wszystko wygląda raczej poprawnie (również z typami MIME). W tym przekonaniu utwierdził mnie również fakt, że wszystko pięknie działa w FireFoxie natomiast to IE się wysypuje...? Więc wygląda to na winę przeglądarki przy interpretowaniu tego skryptu z serwera SSL. Ale w czym problem - ma ktos jakiś pomysłquestionmark.gifquestionmark.gif
Fo
witaj,

niestety zbyt mało danych wejściowych aby problem opisany przez Ciebie, mógł zostać rozwiązany. być może to kwestia czystego przypadku bo ile w końcu tego typu problemów ukazało się w internecie, na forach dyskusyjych czy grupach.

recompile+remake+reinstall
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.