Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozbudowana Bramka SMS
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
damonX
Witam mam problem a raczej pytanie. Chce zrobić rozbudowaną bramke sms która by miała następujące funkcjie :
- wysyłanie sms do wielu numerów jednocześnie
- powiązanie z bazą danych (np mysql)
[oczywiście chciałbym żeby mój projekt miał więcej funkji i był bardziej rozbudowany ale na początek chciałbym zrealizować te dwie rzeczy ]

Chodzi mi dokładnie o to zę chce zrobić przykładowo bazde danych ze znajomymi i powiadamiać ich o wynikach egzaminów itp przez bramke sms (bramka miałą by pobierać dane z bazy np. nr tel stopień itp i wysyłać sms do osoby o informacji np takiej: Z egzaminu C++ pisanego dania 09.09.2006 dostałeś ocene: 3 gdzie numer tel byłby pobierany z bazy i wstawiany do bramki oraz inne dane)tylko dokładnie niewiem jak sie zabrać poniewarz dopiero zaczynam moją przygode z php. Moge powiedzieć ze mam pojęcie o SQL i C++.

Jeśli ktoś wie jak sie do tego zabrać, dokłądnie w jaki sposób prosze o rade od czego mam zacząć żebym mógł zacząć realizować swój projekt. Dzięki

smile.gif damon83@poczta.fm
AxZx
moze zacznij od zebrania informacji na temat jak mozna wysylac sms
do jakis sieci mozna za darmo, do jakich sa problemy itp itd
a jezeli nadal bedziesz mial ochote to zrobic to juz pikus
pobierasz dane z bazy, i wysylasz smsy smile.gif
a to jak wyslac sms wlasnie masz poszukac bo do kazdego innego operatora jest inny kod.
damonX
To zaczne tak jak mówisz. A czy nie bede miał problemu zęby wysłać kilka smsów w tym "samym" czasie o różnej treści chodzi mi np o oceny i dane np imie i nazwisko . Żebym nie wklepywał każdej osoby pojedyńczo do bramki tylko wskazał grupe z bazy i następowłao by automatyczne wysyłanie. I jeszcze jedno czy samo php i np MySql wystarczy do realizacji tego projektu. Jeśli nie to jakie języki programowania bede musaił poznać questionmark.gif

Z góry Dzięki
NuLL
Obawiam sie ze znajac wszystkie jezyki moze Ci sie nie udac go wyslac snitch.gif
damonX
Spoko dzięki ale i tak będę próbował chociaż zorbie rozbudowane menu a później zobacze jak to będzie biggrin.gif
MMP
Null, w ekstremalnych wypadkach wystarczy samo php. Ale przyda się troche wiedzy jak działa linux bo stworzyć połączenie pomiędzy serwerem a telefonem. Potem można napisać program który ułatwi komunikacje i wysyłanie sms-ów. A potem w php system() albo popen()
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.