Odkopuję trochę stary temat, ale mam dokładnie tą samą potrzebę.
Integruję platnosci.pl na stronie w której będzie kilka opcji opłaty wyróżnienia ogłoszenia (ze względu na długość trwania wyróżnienia) i chciał bym najpierw wszystko co się da zrobić u siebie.
Czyli mam formularz z inputami typu radio gdzie wybieram opłatę jak również mam wyświetlone opcje płatności pobrane dla mojego posa dynamicznie.
User ma sobie wybrać co trzeba i nacisnąć wyślij, co go przekieruje jeszcze do mojego serwera, gdzie dopiero buduję odpowiednie zgłoszenie do systemu platnosci.pl
I teraz to co chciał bym osiągnąć to wysłać poprzez cURL, metodą POST, to zgłoszenie, ale jednocześnie przekierować usera na stronę płatności, bo tam musi wykonać dalsze czynności, po czym system platnosci.pl z powrotem przekieruje usera na mój serwer pod skonfigurowane adresy (ok lub error).
Co prawda w
innym temacie @Kocurro bodajże podał, że po prostu należy podejść od drugiej strony do problemu. Czyli stworzyć form w którym atrybut action="" od razu będzie kierował do platnosci.pl i stworzy nowa płatność bez weryfikacji czy właściwa kwota jest podana. Platnosci.pl stworzą nową płatność w swoim systemie, po czym wyślą powiadomienie o tym, wtedy dopiero po odebraniu tego powiadomienia używając API platnosci.pl muszę pobrać szczegóły tej płatności i sprawdzić czy zgadza się kwota i jeśli nie to wtedy również korzystając z API anulować płatność.
Pewnie tak to zrobię, ale wciąż ciekawi mnie czy można zrobić cURLem takiego powiedzmy "header('Location: xxx')" tyle, że metodą POST wraz z zmiennymi??