Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak rozpakować spakowany plik na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kristoff
Chcialbym wgrać na serwer za pomocą ftp plik w formie skompresowanej (.zip, .rar lub .gz) jednak nie wiem jak go potem na serwerze rozpakować. Czy muszę tam wgrać takze jakiś program rozpakowujący np winrara.exe? I jak taki program zainstalować na serwerze aby rozpakować przesłany plik? pozdrawiam, Krzysztof
Cysiaczek
http://pl.php.net/manual/pl/ref.zip.php
kristoff
czyli że w celu rozpakowania muszę napisać jakiś skrypt?? A nie da się jakoś prościej, np za pomocą windowsa commandera albo czegoś w tym stylu?
Cysiaczek
Jeśli chcesz rozpakować NA serwerze do katalogu NA serwerze, to serwer musi posiadać jakiś zip etc.
Nie wgrywaj żadnego rara, bo i tak nie zadziała.
Możesz jednak za pomocą windows commandera rozpakowac plik z serwera na swój dysk. Chyba jednak nie o to Ci chodzi. podałem Ci przykład w php, bo to forum o php. Jeśli chcesz rozpakowac plik przez shella, to zapraszam do jakiegoś kursu linuksa.
kristoff
chyba znalazłem prosty sposób na rozpakowanie - za pomocą menadżera plików w direct adminie na serwerze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.