Witam ...
... Na wstępie chce się przywitać bo jestem tu nowy

... Po drugie chciałbym nadmienić, że dość kiepsko znam php ... z wyboru jestem grafikiem komputerowym, ale przyszło mi majstrować w php ... z pomocą różnych Tutoriali udało mi się napisać skrypt php pracujący z plikiem typu swf (Flash):
<?php
header("Content-type: application/x-www-urlformencoded"); $res=$sended.'&error='.urlencode('brak adresata'); @ $to=$HTTP_POST_VARS["to"] or
die ($res); $res=$sended.'&error='.urlencode('brak nadawcy'); @ $from=$HTTP_POST_VARS["from"] or
die ($res); $res=$sended.'&error='.urlencode('brak tematu'); @ $subject=$HTTP_POST_VARS["subject"] or
die ($res); $res=$sended.'&error='.urlencode('brak tresci'); @ $content=$HTTP_POST_VARS["content"] or
die ($res); $res=$sended.'&error='.urlencode('nie mozna bylo wyslac wiadomosci'); @ mail($to, $subject, $content, "MIME-Version: 1.0rn"."subject-type: text/plain; charset=utf-8rn"."Content-type: text/plain; charset=utf-8rn"."From: $fromrn") or
die ($res); $res=$sended.'&error=ok'.'&end=yes';
?>
Zadaniem skryptu jest wysyłanie e-maila do adresata

Skrypt działa jak najbardziej poprawnie za co mogę być wdzięczny autorowi Tutoriala bo sam bym w życiu tego nie stworzył ... skypt oczywiście w miare rozumiem bo udało mi się go połączyć z swf'em który robiłem prawie samodzielnie

... mam tylko malutki problemik

- bo php gubi mi polskie znaki w Temacie zastępując je znakiem
X ... nie rozumiem czemu

... w treści wszystkie polskie znaki są, ale nie w temacie - czemu? Czy ktoś znający się na php mógłby mnie poprowadzić za roczke i pokazać przyczyne? Albo udoskonalić skrypt? Wiem na 100% że to wina php bo już się nad tym męcze wiele dni ... w bazowej wersji w ogóle nie było polskich znaków i dowiedziałem się, że muszę zastosować kodowanie UTF-8 które chyba zastosowałem dobrze (chyba!) ... po tym dodatku polskie znaki się pojawiły ale tylko w treści ... jak zrobić polskie znaki w temacie?