Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hej zarejestrowalem domene ,co dalej?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
maciejk
Zarejestrowalem domene w nask (pl),co mam teraz zrobic gdzie sie to edytuje jak zrobic zeby prowadzila do mojego serwera? Domene mam na nie moich dns. Bo adres serwera mam tyko dostepny w postaci ip i chcialem miec tez taki "normalny" ale nie wiem co mam dalej robić?
adwol
Cytat
Zarejestrowalem domene w nask (pl),co mam teraz zrobic gdzie sie to edytuje jak zrobic zeby prowadzila do mojego serwera? Domene mam na nie moich dns. Bo adres serwera mam tyko dostepny w postaci ip i chcialem miec tez taki "normalny" ale nie wiem co mam dalej robić?

Poproś administratora który utrzymuje Twoją domene o zrobienie Ci odpowiedniego wpisu. Podaj mu jaką chcesz mieć nazwę i ten IP, a on już powinien wiedzieć co dalej trzeba zrobić. smile.gif
switch
Jeżeli chcesz zmienić domenę na inny serwer przeprowadzasz procedurę podobną do rejestracji. Wypełniasz formularz o zmianę delegatury domeny.
Najpierw zawiadamiasz admina o przeniesieniu domeny na ich serwer. Dopisuje Cię do DNS serwera i możesz przystąpić do zmiany delegatury domeny w NASKU. Poczytaj informacje na stronie NASKU. Przeprowadzałem już również zmianę delegatury u siebie i kilku innych adresach. Nie jest tak strasznie Jeżeli masz wątpliwości to skontaktuj się z NASKIEM. Zawsze udzielano mi tam szybkich odpowiedzi. Miłego wieczoru
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.