Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: studia informatyczne
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Przybek
Witajcie,
Na hydeparku widzialem juz tematy zwiazane ze studiami, wiec sam tez postanowilem i tu poruszyc ten temat. Otoz stoje przed wyborem uczelni - zostalem przyjety na informatykę stosowaną na wydziale fizyki, astronomii i inf. stosowanej na UJ oraz na informatyke na wydziale inżynierii elektrycznej i komputerowej. Proszę o radę, co warto wybrać, bo mimo iz uj stoi wyzej w rankingach, to jednak biora one pod uwage glownie slynny instytut informatyki na wydziale matematyki i informatyki a nie "mój" wydział...
marcini82
Cytat
na informatykę stosowaną na wydziale fizyki, astronomii i inf. stosowanej

Zaczalem cos takiego, tyle ze na UMK w Toruniu. Wynioslem sie po 1 roku. Masa Fizyki, odrobina informatyki (ale tez pod katem wykorzystania w fizyce). Teraz jestem na informatyce na Politechnice Poznanskiej, jestem zadowolony i za rok dostane magistra. Ja bym wybral "informatyke na wydziale inżynierii elektrycznej i komputerowej" bo brzmi bardziej praktycznie i pewnie nie ma zakuwania jakiejs kosmicznej fizy.
Jesli nie jestes pasjonatem fizyki, to ja bym na twoim miejscu omijal wszelkie wydzialy fizyczne.
nazihipi
potwierdzam słowa marcini82, studia na tym wydziale to 45% fizyka 35%matma 10%infa 10%inne i to niestety nie tylko przez pierwszy rok (przynajmniej na wydziale Fizyki AGH)... dle mnie studia tam to by było samobójstwo, ledwo przeszedłem dwusemestrową fizykę ogólną na swoim wydziale smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.