Cytat
jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia. i tak sie teraz zastanawiam jak zrobic zeby to bylo przedstawione na tym schemacie. Bo siedze juz ze 4 godziny nad tym i nic nie udalo mi sie wykombinowac.
Musisz odpowiednio poustawiać ramki. Najprościej będzie, jeżeli w tej sieci znajduje się stała liczba odbiorców, zrobić te ramki ręcznie. Czyli robisz kod wyświetlający najpierw ten duży obrazek, później odpowiednio ustawiasz ramki pod mniejsze obrazki identyfikujące stan aktywności w sieci dla danego użytkownika. Mam nadzieje że potrafisz to zrobić sam?
Można też zrobić to dynamicznie, ale to troszkę więcej zachodu. Robiłem takie coś w swoim czasie i jest wykonalne (jak prawie wszystko), ale i tak jestem zdania, że w tym przypadku nie będzie to konieczne.
Cytat
Aha tak na marginesie strasznie ladowanie tej podstronki jest spowolnione. Czyzby tyle czasu zajmowalo mu wykonanie tego skryptu??
Ten skrypt w obecnej formie nie ma prawa generować takiego przeciążenia, które byłoby bardziej zauważalne niż wyświetlenie napisu 'Hello world!' w skrypcie początkującego
programisty.

Taki żarcik.