Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RSS continue
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Chyba troszeczke źle wytłumaczyłem swój problem i nie mam na ten temat bladego pojęcia wiec prosze o nie zamykanie topicu bo ejsesmy w przedszkolu smile.gif dopiero zaczynam sie uczyc tworzyc strony www i słyszałem ze dobrze by było zrobic coś takiego ze użytkownik moze decydować o typie kanału XML - RSS 0.91, RSS 2.0 lub ATOM. Nie mam kompletnie pojecia jak sie do tego zabrac... moze ktoś mi wytłumaczy o co w tym wszytskim chodzi bo takie osobne definicje z wiki co to jest to mnei wiecej łapie ale nic mi to nei daje sad.gif mam nadzieje ze nie dostane bana na ip smile.gif
mike
Jak dajesz możliwość wyboru w jakim formacie użyszkodnik ma ściągnąć, powiedzmy, film, to co robisz?
Dajesz klika linków. Na przykład do .avi, .mpeg, ...

Więc jak chcesz żeby ktoś chciał mieć możliwość wyboru kanału RSS?
Dajesz linki do kliku różnych plików XML, każdy napisane wg. innej specyfikacji.

P.S.
Cytat
(...) prosze o nie zamykanie topicu bo ejsesmy w przedszkolu
Jeśli chcesz korzystać z tego że jest to Przedszkole to zacznij stosować się do zasad pisania tutaj. I nastepnym razem jak załozysz wątek to przynajmniej nadaj mu poprawny tytuł.

Choć i tak uważam że poczytać Wikipedię to można sobie bez zakładania wątku na forum.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.