<?php // ile ma być wyświetlanych rekordów na stronie /* * połączenie z bazą itp */ $SQL = "SELECT COUNT(*) FROM moja_baza"; // Zapytanie liczące ilość wpisów w bazie $SQL = "SELECT * FROM moja_baza ORDER BY date ASC LIMIT ".mysql_escape_string((int)$_GET['porcja']*ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE).",".ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE; // pobiera ILOSC_NA_STRONIE rekordów z bazy, sortując wg daty rosnąco, zaczynając
od $_GET['porcja']*ILOSC_NA_STRONIE /*Wyswietlanie wyników, przykładowo:*/ } //Teraz wypadało by wyswietlic jakąc nawigację //jesli nie jestesmy na pierwszej stronie if($_GET['porcja']>0){ //wyswietlamy link do poprzedniej strony } } //jesli nie jestesmy na ostatniej stronie if($_GET['porcja']<floor($iloscWpisow/ILOSC_WYNIKOW_NA_STRONIE)){ //wyswietlamy link do nastepnej strony } ?>
i probowalem (ale nie udawalo sie): jak go przeksztalcic aby na stronie wyniki byly sortowane po 2 dni (czyli strona 1 - wyniki z 2 ostatnich dni, strona 2 - wyniki pomiedzy 2 a 4 dniem itd.)
udalo mi sie jedynie zrobic zapytanie do bazy (chociaz i tak jest w nim blad :/):
SELECT * offerts WHERE DATE_ADD(add_date, INTERVAL 2 DAY) < NOW() ORDER BY add_date DESC