Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [xhtml][design]Na ff działa na IE nie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
bim2
Witam.

Mam problem z IE a dokładniej z divkami. Chodzi mi o stronę http://nfscg.info/x-trim3/ na FF wszystko pięknie na Operze też, lecz IE jak zawsze zawodzi. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego. Dopiero zaczynam przygodę z (x)html i nie radze se z IE

Z góry dziex
Pozdrawiam BIM
mariuszn3
No coś faktycznie Ci się rozjechało.. ale pokazując masę kodu chyba nie oczekujesz, że będziemy go studiować i dochodzić co jest nie tak.. pierwszy krok w takich przypadkach to maksymalne wyizolowanie problemu.. bardzo często podczas próby takiej izolacji szybko dochodzimy czemu coś szwankuje
bim2
Mhh masz racje, wiem ze problem jest z <div tresc i floatem ale czemu tlyko na ie nie działa? Czy na IE sa jakieś niedopuszczone rzeczy czy cóś? Ja już niewiem. Mam nadzieję że znajdzie się jakiś chętny który mi pomoże. Jak juz mówiłem o xhtml mało wiem ;( Prosze was pomóżcie biednemu Bimkowi sad.gif sadsmiley02.gif
mariuszn3
Zazwyczaj jeśli coś nie działa to na IE.. na IE w ogóle masa rzeczy niestety nie działa jak powinna, więc to żadna niespodzianka.. jedno co mogę Ci powiedzieć, to to, że masz sporo błędów w CSS i JS, które wyskakują zarówno w FF jak i IE.. więc pierw bym to naprawił.
bim2
No dobra zaczołem poprawiać, i mam dziwny bład. gdy dam
  1. <li> <span style="text-decoration: line-trough;">TNFS</span> </li>
to w przegldarace jest
  1. <li> <span style="">TNFS</span> </li>
Czemu tak?
mariuszn3
Po pierwsze masz błąd.. literówkę w powyższym (line-through).. poza tym nie bardzo rozumiem, wysyłasz dokument z danym tekstem a w źródle Ci się ten tekst nie pojawia (questionmark.gif)..pomagasz sobie php.. js?
bim2
nie, to fitre fox chyba nie wyswietlal z powodu bledu tongue.gif o literowka thx

Oks, naprawiłem błedy css itp. tylko że mam javascriptowe. Nie wiem jak je usunąć i w tym problem ;P Ie nadal nie parsuje dobrze ;( buuu sadsmiley02.gif

No i dobrze że ucozno mnie aby dążyć do celu. Rkingsmiley.png Udąło mi się, może na IE nie wygląda to aż tak schludnie ale działa tongue.gif Zmieniłem miejsca divek i suunołem <div id="tresc"> tongue.gif Ważne że działa winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.