Napisałem ostatnio prosty skrypcik (przed chwila) ksiegi gosci i mam problem ze wstawieniem daty aby poprawnie ja wyswietlalo tutaj macie ponizej kod zrodlowy moich 2 plikow:
<?php $nick = $_POST['nick']; $email = $_POST['email']; $www = $_POST['www']; $tresc = $_POST['tresc']; $zapytanie = "INSERT INTO questbook SET nick='$nick', email='$email', www='$www', tresc='$tresc', data='$data'"; if ($wykonaj) { echo ('Your post was added. Please back <a href="http://projektanci.ebig.pl/zielinski/index.php">here</a>'); } else { }; ?>
Jest to plik dodaj.php
<form name="formularz" action="dodaj.php" method="post"> Nickname: <input type="text" name="nick" size="25"/><br/> Mail: <input type="text" name="email" size="25"/><br/> Website: <input type="text" name="www" size="25"/><br/> Message: <Br/> <textarea name="tresc" cols="30" rows="5"></textarea><br/> <input type="submit" name="sent" value="send"/><input type="reset" value="clear message"/> </form> <?php $function = "SELECT * from questbook"; <tr> <td>Kto:<a href=mailto:'.$dane['email'].'>'.$dane['nick'].'</a> || Kiedy:'.$dane['data'].'</td> </tr> <tr> <td>wrote:<br />'.$dane['tresc'].'</td> </tr> </table><br /><hr><br />'; } ?>
Jest to plik index.php wszystko dziala tylko z data mam problemy a w bazie danych ustawilme sobie tak:
pole: data, typ: date i nic wiecej

Ups ... mozecie to przeniesc do Przedszkola ? bo nie zauwazylem .. ze pisze w php