Fakt, mówilem ze dopiero zaczynam ...

Pozatym chyba juz jestem zmeczony ...
Po prostu mam skrypt który w ramach tej samej sesji miałby wywołać inny skrypt znajdujacy sie na tym samym localhoscie, tylko wynik dzialania tego wywoływanego skryptu ma byc zapisany do zmiennej a nie wyswietlony w przegladare... po czym sesja i skrypt sie konczą. Probowalem to zrobić fsockopen ale (co jest juz teraz dla mnie oczywiste Dex 1987) zmienne sesyjne nie są przekazywane. Reasumując: chcę wywołac skrypt w ramach tej samej sesji i zapisac wynik jego dzialania do pliku html. Mam nadzieje ze zostałem zrozumiany ....
Dla zobrazowania dodam jeszcze tylko ze admin sobie wchodzi dodaje wyniki meczów, zapisywane sa w bazie danych, formuje sie nowa tabela, tabele dla admina wyswietla jeden skrypt (tabela.php), który żeby ją odpwiednio wyświetlić łączy się z serwerem danych. I teraz przy wywolywaniu skryptu logout.php zanim zostana wyrejestrowane zmienne sesyjne miałby się zrobić taki zrzut aktualnej tabeli czyli miałby wykonać sie skrypt do wyswietlania tabeli a jego rezultat powinien zostać zapisany do pliku html dostępnego dla wszystkich ....