Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysłanie zmiennych sesyjnych za pomoca fsockopen()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
grabsoon
Witam jestem tu nowy i zupelnie zielony. Mam takie pytanko. Wiem ze za pomoca fsockopen mozna wywolac dowolny skrypt php z sieci i przechowac wyniki jego dzialania. Wiem ze mozna tez wyslac zmienne POST do takiego skryptu. Pytanie brzmi czy można wysłać do skryptu zmienne sesyjne tak aby w skrypcie moglo zajsc logowanie do MySQL , bo takie wlasnie zmienne odpowiadaja za polaczenie sie z serwerem MySQL. Z goory dzieki wielkie.
Dex1987
Pomyśl masz strone xyz.pl na ktorej prawa administracyjne sa przypisane gdy zmiena SESSION['root'] = 1; wiec Ty sobie takowa ustawiasz i robisz co chcesz.
grabsoon
Fakt, mówilem ze dopiero zaczynam ... tongue.gif Pozatym chyba juz jestem zmeczony ...

Po prostu mam skrypt który w ramach tej samej sesji miałby wywołać inny skrypt znajdujacy sie na tym samym localhoscie, tylko wynik dzialania tego wywoływanego skryptu ma byc zapisany do zmiennej a nie wyswietlony w przegladare... po czym sesja i skrypt sie konczą. Probowalem to zrobić fsockopen ale (co jest juz teraz dla mnie oczywiste Dex 1987) zmienne sesyjne nie są przekazywane. Reasumując: chcę wywołac skrypt w ramach tej samej sesji i zapisac wynik jego dzialania do pliku html. Mam nadzieje ze zostałem zrozumiany ....

Dla zobrazowania dodam jeszcze tylko ze admin sobie wchodzi dodaje wyniki meczów, zapisywane sa w bazie danych, formuje sie nowa tabela, tabele dla admina wyswietla jeden skrypt (tabela.php), który żeby ją odpwiednio wyświetlić łączy się z serwerem danych. I teraz przy wywolywaniu skryptu logout.php zanim zostana wyrejestrowane zmienne sesyjne miałby się zrobić taki zrzut aktualnej tabeli czyli miałby wykonać sie skrypt do wyswietlania tabeli a jego rezultat powinien zostać zapisany do pliku html dostępnego dla wszystkich ....
Dex1987
nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem, ale jak tak to strasznie kombinujesz. W pliku logout.php zrob funkcje ktora pobiera te dane i zapsiuje to do pliku html. Jesli uzywasz php5 to uzyj funkcji file_put_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual a jesli php4 fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i fwrite" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
grabsoon
Mam zainstalowany php 4. Problem jest w tym ze skrypt tabele.php wyswietla wszystkie tabele dzieki danym pobranym z serwera MySQL, do ktorego to wlasnie loguje sie za pomocą zmiennych sesyjnych $_SESSION['user'] oraz $_SESSION['pass'] a które to już nie istnieją podczas gdy wywoływany jest skrypt tabele.php funkcją fopen. Szukam czegoś co pozwoli mi jakby na zrzut tego co zostanie wygenerowane przez skrypt po jego wykonaniu, zrzut do pliku html. To coś chcialem umieścic w skypcie logout.php ale jeśli to rozwiąże problem zmiennych $_SESSION['user'] oraz $_SESSION['pass'] moge wpisać to coś na koniec skryptu tabele.php - coś co zapisze mi wynik dzialania tego skryptu do pliku .html, tylko co tam umieścić ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.