Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache + mySQL + php na MS Windows XP Pro
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
kossa
Witam,
mój znajomy ma małą firmę, w niej komputer poprzez DSL podłączony do Internetu. Na tym komputerze ma MS Windows XP Pro, a na nim IIS i tak działa jego skromna strona WWW oparta tylko na html. Nadszedł jednak czas na zmiany związane z jego WWW - mała przeróbka aby serwis korzystał z php i mySQL. Nie ma możliwości zainstalowania na jego komputerze systemu Linux, pozostaje mi zainstalować na nim na przykład pakiet Krasnal.

Czy mogę liczyć na Wasze opinie, rady na co szczególnie zwrócić uwagę konfigurując serwer apache, tak aby był w miarę bezpieczny?

Jaki pakiet polecacie (Krasnal, FoxServ itp)?

Przyznam się, że nie testowałem tego ale na logikę jak zainstaluję np. Krasnal'a, wyłączę IIS to apache będzie serwerem i będzie widoczny z netu, prawda?

Z góry dziękuję za wszelkie rady, porady i opinie.

Pozdrawiam,
Łukasz
NoiseMc
Olej Krasnala smile.gif podepnij php pod IIS jako moduł ISAPI i do tego osobno MySQL. W dokumentacji php jest napisane dokładnie jak to zrobić, a jak będziesz miał kłopoty to na forum znajdziesz milion postów na ten temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.