<?php // ... // sklepy $st="SELECT `ID`, `nazwa` FROM `sklepy` WHERE `moc`='2' ORDER BY ID ASC "; { $nazwa=$sp['nazwa']; $ID=$sp['ID']; //echo("</br> nazwa=".$nazwa." ID=".$ID); $stan_mag_s= $w_mag_s= $wartosc_mag_s= $iad= $w_magd= $wartosc_magd= $yq1af= $w_mag_f= $wartos_mag_f= $uqag= $w_mag_g= $wartos_mag_g=0; $ea="SELECT * FROM dociazenia ORDER BY kod ASC "; {$kods=$eq1a['kod']; $kwotas=$eq1a['kwota']; $ws="SELECT * FROM mag WHERE `kod`='$kods' AND `stan`!='s' AND `idsklep`='$ID' "; $stan_mag_s=$stan_mag_s+$os; $w_mag_s=$os*$kwotas; $wartosc_mag_s=$wartosc_mag_s+$w_mag_s; } $es="SELECT * FROM dociazenia ORDER BY kod ASC "; {$kodd=$eq1s['kod']; $kwotad=$eq1s['kwota']; $rs="SELECT * FROM mag WHERE `kod`='$kodd' AND `sprz`='0000-00-00' AND `wymiana`='0' AND `dostawa`>='$dpor' AND `idsklep`='$ID' "; //echo("</br> is=".$is); $iad=$iad+$is; $w_magd=$id*$kwotad; // echo("</br>W-mag=".$w_mag); $wartosc_magd=$wartosc_magd+$w_magd; // echo("</br>Wartosc mag=".$wartosc_mag); } // ... <b>$nazwa</b <table border=1 bgcolor=white> <tr> <td></td> <td><p align=center><b>ILOĆ</b></p></td> <td><p align=center><b>WARTOĆ</b></p></td> </tr> <tr> <td><p align=center><b> OGÓŁ </b></p></td> <td><p align=center><b>$stan_mag_s</b></p> </td> <td><p align=center><b>$wartosc_mag_s</b></p> </td> </tr> <tr> <td><p align=center><b> Tow. wolne</b></p></td> <td><p align=center><b>$iad</b> </p></td> <td><p align=center><b>$wartosc_magd</b> </p></td> </tr> <tr> <td><p align=center><font color=red><b> Po terminie</b></font></p></td> <td><p align=center><font color=red><b> $yq1af </b> </font></p></td> <td><p align=center><font color=red><b> $wartos_mag_f</b> </font></p></td> </tr> <tr> <td><p align=center><b> W wymianie</b></p></td> <td><p align=center><b>$uqag</b> </p></td> <td><p align=center><b>$wartos_mag_g</b> </p></td> </tr> </table> </div>"); } ?>
O co mi chodzi. Powyższy kod wybiera mi z tabeli `sklepy` wszystke sklepy. Następnie w pętli while sprawdzam stany poszczególnych towarów (znajduja się one w tabeli `dociazenia`). Stany towarow wszystkich sklepow a zapisane w tabeli `mag`
Oczywiście ten kod działa. Prytanie moje polega na tym jak nadać zmiennej naze zależną od wartości zmienej, a dokładnie:
Jak nadać nazę zmiennej `$stan_mag_s` uzależnionej od zmienej `$ID`. Czyli jeżeli $ID = 1; to czciałbym aby zmienna `$stan_mag_s` miała nazwę `$stan_mag_s1` itd.
Kombinowałem `$stan_mag_s[$ID]` ale przy wykonywaniu drugiej petli (dla $ID=2) krzaczyło mi albo przepisywało mi wartości z wcześniejszej pętli. Sypało mi błędami w
<?php $w_mag_s=$os*$kwotas; ?>
Problem rozwiązałem w następujący sposób (skuteczny ponieważ zmienne byly liczbami):
<?php $stan_mag_s= $w_mag_s= $wartosc_mag_s= $iad= $w_magd= $wartosc_magd= $yq1af= $w_mag_f= $wartos_mag_f= $uqag= $w_mag_g= $wartos_mag_g=0; ?>
Powtórze więc pytanie jak uzależnić nazwę zmiennej od innej zmiennej i do tego wykonywać na tych zmiennych operacje artmetyczne

Proszę o podpowiedź. Tak na przyszłość bym się czegoś jeszcze nauczył.
P.S. Co JEst z tym BBcodem