jestem dosc swiezy w temacie php/javascript wiec wybaczcie jesli pytanie jest lamerskie.
Otoz:
mam skrypt php ktory wysyla zapytanie do bazy mysql. Wynikiem zapytania jest zmienna $id.
Potrzebuje umiescic ta zmienna w skrypcie javascript wykorzystywanym do otwierania pop-up'a.
Wyglada to mniej wiecej tak:
<? // mysql query . . . $id = 'wynik zapytania'; if (jakis warunek) { ?> <head> <script LANGUAGE="JavaScript"> function popupWin() { text = "<html>n<head>n<body>n"; text += "<center>n<br>"; text += "<a href='addCall2.php?id=$id' target='_blank'><h2>New call</h2></a>"; text += "</center>n</body>n</html>n"; setTimeout('windowProp(text)', 100); } function windowProp(text) { newWindow = window.open '','newWin','width=300,height=100'); newWindow.document.write(text); setTimeout('closeWin(newWindow)', 5000); // delay 5 seconds before closing } </script></head><BODY onLoad="popupWin()"> </body> <? } else { // cos innego } ?>
Problem w tym ze nie mam pojecia jak przekazac zmienna z php do javascript aby jej wartosc byla faktycznie odczytana.
Probowalem mniej wiecej tak:
var id = <? =$id ?> - znalazlem na jakiejs stronie ale to nie dziala.
Czy ktos moglby mi pomoc w tym temacie ?
Z gory dzieki.