function validate_custinfo() //sprawdz dane kontrahenta { if (document.custinfo_form.first_name.value=="" || document.custinfo_form.last_name.value=="") { alert("Podaj swoje imię i nazwisko!"); return false; } if (document.custinfo_form.email.value=="") { alert("Podaj swój email!"); return false; } if (document.custinfo_form.zip.value=="") { alert("Podaj kod pocztowy!"); return false; } if (document.custinfo_form.city.value=="") { alert("Podaj swoje miasto!"); return false; } if (document.custinfo_form.phone.value=="") { alert("Podaj numer telefonu! Jest on konieczny do kontaktu z Tobą!"); return false; } return true; }
I tak się jakoś dziwnie składa że albo ja mam głupią (tępą i już kompletnie zamotaną) głowę, albo to przeglądarki wszystkie są "INNE".
Piszę tak, ponieważ w podanej powyżej funkcji przeglądarka sprawdza tylko pierwsze trzy pola:
first_name, last_name, email, a reszty nie chce... gdy tylko wpiszę cokolwiek w tych polach, przeglądarka puszcza dalej, a powinna krzyczeć o miasto i telefon... :-/ powiedzcie co ja tutaj zrobilem źle? Bo nie widze, jestem ślepy, nie śpię trzecią noc z rzędu. Niech ktoś mi pomoże, BŁAGAM!
Pozdrawiam