Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Ramki w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
quirzmak
Zapytanie mam takowe.
Czy mozna symulowac ramke (iframe) w php. Naczytalem sie ze nie powinno sie ramek stosowac bo to bo [php]tamto i ostatecznie zgadzam sie z tym, natomiast uwazam ramki za bardzo poreczne przy awigacji na stronie.
Irytuje mnie bardzo fakt ze w wiekszosci stron opartych na php przy długich artykulach trzeba przeiwjac strone az na sama gore zeby znowu miec dostep do menu. Zajmuje to czas i i grozi kontuzja palca przy zbyt dlugim scrollowaniu strony.
W ramkach z kolei denerwuje mnie fakt maskowania adresu.Jakbym znalazl strone ktora chcialbym komus przeslac musialbym stworzyc instrukcje wejdz na strone xxxxxx.com potem link taki potem taki zamiast w pasku adresu kliknac CTRL+C i wyslac sam link.Pomijam ze przy roznych rozdzielczosciach i roznych przegladarkach ramki sie rozjezdzaja.

zamysl jest taki zebym mial wiecznie dostepne menu po lewej stronie a po prawej przewijal artykul i jak jestem na koncu nie musial wracac na gore strony(gdyz menu jest pod reka).

Szukalem roznych templatow i na roznych forach ale zaden efekt mnie nie zadowolil.Moze jestem wybredny biggrin.gif

pozdrawiam

p.s. Sorki za lopatologiczny opis ale wolalem aby nie bylo niejasnosci. withstupidsmiley.gif
nospor
Z php to ma nie wiele wspolnego. to sie robi w html + css.
Walisz diva, dajesz mu wlasciwy styl i juz.:
  1. <div style="overflow:scroll; width:100px; height:100px">
  2. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  3. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  4. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  5. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  6. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  7. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  8. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  9. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  10. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  11. to jest bardzo dlugi tekst i dluga strona
  12. </div>

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.