Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciąganie bazy!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rysh
Mam pytanie, czy da się odpowiednio spreferować kod php żeby pobrać całą baze danych? Jeżeli ktoś nierozumie wyjaśnie o co mi chodzi: Mam Forum na serwie do którego nie mam dostępu ani ftp ani do phpmyadmin, chciałbym przeneść forum na serwer dedykowany, jednak admin odmówił mi przesłania bazy. I teraz chciałbym we własnym zakresie pozyskać tą baza, wstawiając jakiś kod php. Oczwyiście jeżeli się da. (Wydaje mi się że powinno się dać bo naprzykład w php-fusion jest obcja pobierania bazy z poziomu www). I prosiłbym o umieszczenie takiego kodu php.

Z góry dzięki!
Siner
Jeśli jest to phpBB, to w panelu administracyjnym jest opcja "Kopia Zapasowa".
kszychu
Jeśli możesz tam wrzucić skrypt wyciągający dane, to tym skryptem może być przecież phpMyAdmin.
Rysh
Jak napisałem w pierwszym poście nie mma dostępu do ftpka. Do phpmyadmina też nie. Jest to skrypt punBB. Nic doinstalowywać nie moge. sad.gif
kszychu
Cytat(Rysh @ 11.09.2006, 09:29:51 ) *
Mam pytanie, czy da się odpowiednio spreferować kod php żeby pobrać całą baze danych?

Skoro nie masz dostępu do ftp to jak Ty chcesz spreparować ten kod?
kosheen2k
Cytat(kszychu @ 11.09.2006, 10:31:14 ) *
Skoro nie masz dostępu do ftp to jak Ty chcesz spreparować ten kod?

Dokładnie, jak chcesz to zrobić? Po pierwsze, nawet gdyby Ci się to udało to kiepsko to widzę, a dlaczego?

w php.ini standardowo jest ustawiony limit czasu query do bazy, do strony i do calego połączenia, jesli udałoby Ci się ominąć te 2 ostatnie opcje ( w co wątpie ) to zostanie Ci jeszcze 8-megowy limit wielkości pliku który możesz pobrać jako plik z bazy danych.

Pozdrawiam

Jedyny ratunek to .htaccess ale z tym tez bedziesz mial problem, bo ? nie masz dostepu do FTP.
Rysh
Wiem że mogę bzdury pisać ale dlatego pisze to tutaj zanim zaczne coś dziłać.

Otóż w opisie działu moge wstawić kod php może dało by się to jakoś wykożystać?
Co do wielkości bazy to moje forum jest jeszcze mało rozwinięte:
Kod
Wszyscy użytkownicy: 197
Wszystkie wątki: 105
Wszystkie posty: 524

Mam w Panelu Admina zapisane informacje dotyczące bazy danych:
Kod
Wierszy: 30584
Rozmiar: 2.03 MB

Niestety tylko to jest... sad.gif

Wiec z 8 MB zrobiło się niecałe 2.1 MB.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.