Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyczne rozciąganie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
TomASS
klik (chodzi o stopkę z moim imieniem)
jak jest mało tekstu to okej. Jak jest więcej tekst, to się dzieje coś takiego: klik. Pod IE dobrze jest, ale pod FF i Operą nie za bardzo :/
kossa
hmm, patrzyłem w FF na oba "klik" :-) i na obu stopka z Twoim imieniem i nazwiskiem wygląda identycznie...

może wrzuć jakiś printscreen

Pozdrawiam,
Łukasz
krzyszbi
spojżałem i po małej zmienie działa mi ok
a co zmieniłem - niewiele
z div#main usunąłem height: 100%; i zaczeło ładnie sie do dołu ciągnąć więc chyba o to cu chodziło snitch.gif
TomASS
@krzyszbi :
ale jak jest mało tekstu to stopka nie leci do samego dołu :/

@kossa :
wygląda i jest w tym samym miejscu, ale w drugim linku powinno się przesunąć na sam dół.
s_w_ir
Kod
html,body, #main
{
    min-height: 100%;
    height: 100%
}

html>body, html>body main
{
    height:auto;
}

Możliwe że teraz będziesz musiał poprawić top strony pod IE, ale sprawdź z obrazkami jak to jest.
TomASS
Nic z tego... niestety
s_w_ir
Co znaczy nic z tego? U mnie działa bez problemu. Powiedz jakie masz objawy bo jak dla mnie to został Ci do poprawy top. Chcesz to wyślij mi na pw wiadomość,a Ci to ułoże z tym kodem co Ci podałem.
TomASS
Pisząc "Nic z tego" miałem na myśli, że nic się nie zmienia w moim pliku, pomimo modyfikacji pliku CSS w taki sposób jak podałeś. Może coś źle robię?
s_w_ir
Jednak mój sposób nie zapewnia zawsze dobrze wyświetlanej stopki, ale dla wszystkich i Ciebie TomASS co mają problemy ze stopką proponuje lekture http://www.css-discuss.incutio.com/?page=FooterInfo
Jest tam kilka ciekawych rozwiązań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.