Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowa domena .info + serwer w OVH
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
templar
Uznalem iz warto sie podzielic ta informacja - ovh.pl oferuje serwer 1GB, php, MySQL + _darmowa_ domena .info na ROK czasu.

Działa. Sprawdzone. Elegancko jest.
Lkubisz
za damo?questionmark.gif? pewnie stos reklam party.gif
LBO
Żadnych reklam, ostatnio (m. in. na moja prośbę) zainstalowali PDO, ale tylko SQLite2. Tutaj macie phpinfo().

Działa mod_rewrite.
Balas
Cytat
Działa mod_rewrite.

Tu bym sie zgodzil w polowie :] Maja jakas "wlasna skladnie".
Vitoss
Owszem - domena jest darmowa, serwer również, jednak jest małe "ale" - wystarczy wejść we whois i każdy od razu ma Twoje dane (adres, nr telefonu, mail, itp.)... winksmiley.jpg
ARJ
ta oferta ovh jest to pewna zagrywka marketingowa. otwierasz sobie stronę, przez rok masz za free. przez ten czas zdobywasz "stałych klientów". po roku czasu masz wybór: płacisz i prowadzisz stronę dalej lub przenosisz ją i w pewien sposób tracisz już niektórych odwiedzających, pozycję w wyszukiwarkach itd. dlatego większość osób jeżeli im się coś uda rozkręcić na darmówce kupuje dalej serwer.
NetJaro
Cytat
Owszem - domena jest darmowa, serwer również, jednak jest małe "ale" - wystarczy wejść we whois i każdy od razu ma Twoje dane (adres, nr telefonu, mail, itp.)...

Ale wystarczy list do OVH by to zmienić.. przynajmniej tak powinno być.

Troche tego nie rozumiem.. jak mam wziąć udział w tej promocji? Ile kosztuje domena .info? Czy to wszystko jest za darmo? Jakoś nic nie mogę znaleść..
Balas
http://ovh.com/pl/products/gp_1000gp_details_info.html
Wszystko za darmo (a w zasadzie domena za 0zł na rok + konto gp1000 gratis), podsylaja faktury na 0zł :] (w wersji elektronicznej)
Po roku mozna zaplacic cos kolo 30-40zł (czy cos kolo tego) zeby przedluzyc na kolejny rok.
LBO
Cytat(NetJaro @ 16.09.2006, 09:37:06 ) *
Ale wystarczy list do OVH by to zmienić.. przynajmniej tak powinno być.

Zaraz to sprawdzę, bo mi się wybitnie nie podoba. Ochrona danych jakaś musi być.

P.S. Przypomniało mi się, że OVH wyłącza serwery pocztowe w weekendy. smile.gif

edit:

P.P.S. Już nie wyłączają. Dam znać jak coś załatwię z ukryciem danych w bazie WHOIS.

O to jaką dostałem odpowiedź od OVH.pl
Cytat
Witam,
Niestety zgodnie z regulaminem rejestracji domen, nie ma możliwości ukrycia danych w whois dla domen z rozszerzeniem .info.

Eeesshh, czyli wezmę pod uwagę zafałszowanie danych, przynajmniej do czasu przedłużenia domeny.
NetJaro
Właśnie miałem napisać, bo przeczytałem regulaminy, że trzeba wiedzieć co się akceptuje tongue.gif Używam ich "promocji" i narazie działa wyśmienicie smile.gif Nie muszę znosić głupiego cPanelu smile.gif
bim2
Ja mam tam domęne i serwer od nowa i powiem że działa wyśmienicie

PS. Jest php5 jak wpiszesz .php5 lub w .htaccess
  1. <?php
  2. SetEnv PHP_VER 5
  3. ?>
i wtedy .php to php5 a .php4 to php4 tongue.gif
pawka
Dzięki za przydatną informacje.
party.gif
Maker3
Do kiedy trwa ta promocja?
bim2
Nie wiem ale raczej od dawna ;P
Seth
Ludzie zastanowcie sie dobrze. Czy jakakolwiek firma chciala by udostepniac swoj serwer i placic za cudze domeny, tylko po to aby zrobic Wam przeyjemnosc i nic z tego nie miec?

Lacze sporo kosztuje, utrzymanie serwera i pensje dla administratorow sporo kosztuja, prad, wynajem pomieszczenia, sprzet, call center itp. itd.
To wszystko genruje duze koszty.
Czy wiec jakas firma da to wszystko za darmo?

Szczerze watpie.
Tak samo jak to, ze ktorys z Was chcial by napisac rozbudowana aplikacje internetowa za darmo, a do tego rowniez za darmo, udostepnil by specyfikacje techniczna, manuale, obsluge techniczna 24/7, mozliwosc zmian na rzyczenie klienta. Wszystko za free...
templar
Złe podejście.

Kompletnie od dupy strony patrzysz na tę ofertę. Ma ona na celu zwiekszenie ilosci klientow, co napewno im sie uda i oplaci - serwery maja naprawde bardzo dobre - ja np. przyznam szczerze ze planuje przedluzyc te oferte, ktora teraz mam za darmo. Nota bene, piszac o tym pisaniu aplikacji internetowej za free popelniasz tez blad, oni dochody swoje maja, dla nich zalozyc 1000-2000 dodatkowych kont to pikus, OVH jest tak duza firma, nie tylko dzialajaca w polsce, ale tez w innych krajach, ze uwierz mi *STAĆ ICH* na tego typu promocje, a zyski I TAK beda z tego mieli.

geez.
Seth
Faktycznie firma wydaje sie solidna.
Przeszukalem troche google i widze pochlebne opinie o niej.
Moze faktycznie zbyt pochopnie wydalem osad.
Pozyjemy zobaczymy winksmiley.jpg

Jest jednak jeden zonk w tej ofercie:
Jedna baza danych o powierzchni 25 MB - raczej na wiele to nie wystarczy przy wiekszych serwisach.

P.S.
Ale prosze Cie... nie pisz, ze kogos stac na cos jezeli nie wiesz ile ma pieniedzy w portfelu.
Maker3
Cytat(bim2 @ 27.09.2006, 16:42:18 ) *
Nie wiem ale raczej od dawna ;P

Czyli nie wiadomo kiedy skończy się promocja?
bim2
Może jeszcze długo być, jak nie zawsze smile.gif ktos robi serwsi na rok. Serwis się rozrasta i wykupuje na dalszsy rok itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.