Dzieki
nospor znowu nie pomyślałem ze to takie proste:)

A nawiązując do Twojego pytania czy to tylko przykład to niestety nie:)

Tylko różnica jest w tym taka, ze nie bede liczył spinaczy ale paczki spinaczy:) Chyba nigdy nie pracowałeś w państwówce, kiedyś zanim tu przyszedłem było tak, ze jak szło sie do ksero, to dostawało sie np 10 kartek i trzeba było to wpisać do zeszytu, a jak któraś Ci się np. podarła to trzeba było napisac sie sie podarła i zwrócić ja do specjalnego kartonu:)

ale mniejsza z tym:)
Mam pytanie. Jak zrobić żeby NazwaArtykulu byla unikalna?? Bo np. w dostawie A przywieźli 30 spinaczy, wyciągnąlem 15spinaczy, ale już zamówiłem następną dostawe i m. in. przywieźli 30 spinaczy. I w formularzu z listy rozwijanej NazwaArtykulu (dane pobierane są z bazy) było by widać 2 razy spinacze i chce dodać do tego NrFaktury który jest unikalny, jak do listy rozwijanej dodać 2 wartości z różnych tabel aby było wiadomo z której dostawy jest dany spinacz?? Jeśli mam jakoś przebudować to też prosze o podpowiedź

www.palixmp.yoyo.pl/logowanie.php5 to link do tego magazynku, a login to: uzytkownik, a haslo: haslo. Będzie Wam lepiej do zrozumienia, mam nadzieję, ze nikt nie będzie szkodzić, a wpisywać mozecie wszystko bo i tak bede to za pare dni czyścić.
<?php
function wyswietl_form_adwydane()
{
lacz_moje();
$rezultat1 = @mysql_query('SELECT NazwaArtykulu FROM ARTYKULYBIUROWE'); if (!$rezultat1) {
'<p>Nie mozna pobrac listy Artykulówwydanych z bazy danych.</p>');
}
?>
<form action="dodaj_wydane.php5" method=post>
<table width=320 cellpadding=2 cellspacing=0 bgcolor=#cccccc><tr><td>NazwaArtykulu:</td><td>
<select name="NazwaArtykulu" size="1">
<option value="">
<?php
echo "<option value='$aname'>$aname</option>n"; }
?>
</option></select></td></tr>
<tr><td>IloscSztuk:</td><td><input type=text name=IloscSztuk></td></tr>
<tr><td>DataWydania:</td><td><input type=text name=DataWydania></td></tr>
<tr><td colspan=2 align=center><input type=submit value="Dodaj artykul wydany"></td></tr>
</table>
</form>
<?php
} ?>
Dodam ze to jest dopiero początek, wiec niema żadnych zabezpieczeń przed wprowadzaniem błędnych danych(poza jednym) i w ogóle jest to w fazie "robót drogowych" wiec prosze nie komentować że jest wieśniacko napisane hihihi:)
Z góry dzieki