Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout]strona klanu
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
slammer
Piszę strone dla mojego klanu, narazie bez wartosci merytorycznej, stworzyłem layout (mój pierwszy) nie jestem grafikiem tylko "php'owcem" proszę o ocene wizualnąi źródła.

oto link: http://slammer.hei.pl/
ano
Kod to jeden wielki śmietnik!
  1. <div class="div_left_menu">
  2.         <div><a class="a_menu" href="rekrutacja" title="Zasady rekutacji">Rekrutacja</a></div>
  3.      </div>
  4.      <div class="div_left_menu">
  5.         <div><a class="a_menu" href="serwery" title="Nasze serwery">Serwery</a></div>
  6.      </div>
  7.      <div class="div_left_menu">
  8.         <div><a class="a_menu" href="wyzwanie" title="Wyzwij nas do boju!">Wyzwanie</a></div>
  9.      </div>
  10.      <div class="div_left_menu">
  11.         <div><a class="a_menu" href="terminarz" title="Terminy meczy">Terminarz</a></div>
  12.      </div>

Dawno czegoś takiego nie widziałem! :|

Do tego: układ strona na <table />

Dodatkowo:
  1.         </center>
  2.      </div>
  3.   </div>
  4.  </td>
  5. </tr>
  6. </table>

Ocena kodu 2/10
.rh-
Nie kalecz css, <table> conajmniej niepotrzebne w tym przypadku, ogólnie pomieszane, chyba nie rozumiesz jeszcze na czym polega idea css.

Top strony ( jako motyw ) podoba mi się, ale reszta jakos do mnie nie przemawia.

Jedyny plus to temat:) Podaj ip serwera to sobie pogramy:)
Turgon
Bidnie i marnie...
Slammer: Czy to ta Husaria wywodząca się od Strongholda ?
slammer
Dzięki za ocenki. w sumie liczyłem na konstruktywną krytykę bo jak wspomniałem xhtml to nie jest moja mocna strona smile.gif Biore sie za poprawienie kodu (hasioka laugh.gif). W pierwszej kolejności poprawie css i przerobie na xhtml 1.1

Turgon:
To husatia prosto spod Grunwaldu ze strongholdem nie mamy nic wspólnego laugh.gif
p.s. pochwale się ze wygraliśmy już 4 razy pif pafa, teraz bierzemy się za ESL tongue.gif
Turgon
slammer: To płacić mi juz tutaj tantiemy za nazwe, bo to pomysł naszego klanu =] ...
slammer
to zalezy od jak dawna gracie bo my od 1410 laugh.gif

A tak nawiasem to kod jest jaki jest bo miałem przerąbane problemy z pogodzeniem FF i IE... Div to jednak wyzsza szkoła jazy laugh.gif (może macie jakąś pomoc?)
Turgon
Czytać slammerku kurshtml.boo.pl ...
Młodziutcy jesteście bo my od 478 =] .
slammer
a co powiecie teraz snitch.gif zrobiłem gruntowną przeróbkę biggrin.gif zarówno css jak i html
Balas
Design IMO do kosza, poogladaj strony w necie winksmiley.jpg
Kod wydaje sie na pierwszy rzut oka w porzadku.
1010
Nie podobają mi się te beliki Menu itd...
SHiP
Top nie jest taki do końca zły(tylko ta ramka szpeci), reszta do wymiany... Kod w miare czysty - nie przyjrzałem się mu dokładniej wiec nie będe ocenial
UDAT
Cytat(slammer @ 23.09.2006, 21:53:55 ) *
W pierwszej kolejności poprawie css i przerobie na xhtml 1.1

Nie radzę zamieniać na XHTML 1.1, bo trzeba wtedy dać sobie spokój z IE ( które jest niestety dość popularne ) - wystatrczy XHTML 1.0 Strict tongue.gif

Coprawda jest już łatka, ale ....
qlash
Cytat(UDAT @ 13.10.2006, 14:41:53 ) *
Nie radzę zamieniać na XHTML 1.1, bo trzeba wtedy dać sobie spokój z IE ( które jest niestety dość popularne ) - wystatrczy XHTML 1.0 Strict tongue.gif

Coprawda jest już łatka, ale ....

niby dlaczego dac spokoj z IE?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.