Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gotowe rozwiązania
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
splatch
Zapraszam do zapoznania się z tekstem oraz do wyrażania opinii na jego temat.

http://code-house.net/Frameworks
TomASS
Powtórzę się za komentarzem na Twoim blogu smile.gif

Cytat
Bardzo fajnie napisane, zacząłem czytać i wciągnąłem się do końca smile.gif Gratulacje

Troszkę humoru + dużo profesjonalizmu
pawel_k
ok, czasem tylko przykład naciągany winksmiley.jpg
Turgon
Fajne i dowcipne...
strife
Witam,

Korzystając z chwili wolnego czasu, pozwolę sobie napisać co nie co.

Bardzo mi się podoba przedstawiony przez Ciebie opis, być może kogoś to zachęci do spróbowania swoich sił z framework'ami. Ja jakieś pół roku temu, może troszkę później, zacząłem swoją przygodę z nimi, próbowałem kilku, i trochę czasu na poznawanie mi zleciało .. ale tego nie żałuję.

Poznawając kolejne gotowe aplikacje, pisało mi się lepiej i szybciej. Teraz już jakiś czas piszę w oparciu o Symfony, teraz poprawienie czegoś trwa kilka minut, a nie kilka godzin, a zaoszczędzony czas poświecam temu co kocham ( patrz zainteresowania w profilu ).

Pozdrawiam.
Master Miko
Naprawdę udany artykuł. Ostatnio sam przymierzałem się do paru frame'ów, lecz Twój tekst spowodował, że o wiele chętniej zajmę się tym aspektem programowania smile.gif

OT: ahahah strife sex grupowy LOL
itsme
art przyjemny dla oka i szarych komorek :-)
gratuluje celnego ujecia tematu i wykorzystania pojazdu jako przykladu ...

brakuje tylko podsumowania odpowiedzi na zadane pytanie, jednego i tylko jednego zdania:
Wobec powyższego czym jest ten framework?
Jest Twoim luksusem, wygodą, przygodą ...

to moja propozycja aby zamknac ten art takim podsumowaniem ..

ps. @splatch: omowilem moja odpowiedz na tajnym zebraniu spiskowców z krainy deszczowców :-)
.rh-
Jeszcze jeden taki tekst i bede znal wszystkie frameworki na pamiec...biggrin.gif
Podoba mi sie ten tekst;)
shpyo
A jak to się przekłada na wydajność serwera?
To mam zamienić moje gotowe skrypty/klasy/rozwiązania na jedną wielką kobyłe?
NetJaro
Artykuł napisany bardzo dobrze i zrozumiale dla tych użytkowników, co nie mieli doczynienia z Frameworkami - co jest bardzo ważne smile.gif

Bardzo mi się podoba, miło się czyta i szybko wpada do głowy smile.gif Powinieneś pisać więcej takich artykułów, bo ewidentnie masz do tego "smykałkę" ;-)
splatch
Cytat(shpyo @ 25.09.2006, 14:31:53 ) *
A jak to się przekłada na wydajność serwera?
To mam zamienić moje gotowe skrypty/klasy/rozwiązania na jedną wielką kobyłe?

Cytat
Wiadomo, że nie wszystkie podróże są takie same. Raz wybierasz się w góry, raz do stolicy. Gdy masz pewność, że będziesz jechał autostradą skorzystaj z auta sportowego a nie z rodzinnego. Będziesz jechał wolniej i do tego niepotrzebnie obciążony. Dzięki temu, że zmieniłeś auto sąsiad ze swoim szybkim prototypem znowu nie jest w stanie Cie dogonić. Kolejny sukces.

Cytat
ps. @splatch: omowilem moja odpowiedz na tajnym zebraniu spiskowców z krainy deszczowców :-)

Ha. ha. ha. wierz mi, pozrywałem boki tuż po tym jak spadłem z krzesła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.