Mam 2 tabele - transakcje_przyjecie, transakcje_przyjecie_towar :
Transakcje przyjecie :
nr_przyjecia
nr_kontrahenta
data_przyjecia
Transakcja przyjecie towar :
numer_przyjecia_id
id
towar
ilosc
cena
rabat
I robie sobie zestawieenie przyjec od danego kontrahenta w okreslonej dacie :
<?php $przyjeto = mysql_query("select * , sum(ilosc) as suma_2, sum(cena*ilosc) as wartosc_2 from transakcja_przyjecie, transakcja_przyjecie_towar where n
r_przyjecia = nr_przyjecia_id and towar='".$towar_przyjety."' and data_przyjecia>= '".$datapocz."' and data_przyjecia <= '".$datakon."' and nr_kontrahenta ='".$kontrahent."' group by towar " ); $ilosc_suma_2 = $dane_2["suma_2"]; $wartosc_2 = $dane_2['wartosc_2']; $total_2 = $total_2 + $wartosc_2 ; ?>
Problem polega na tym że jeśli wyrzuce z zapytania kontrahenta to pokazują się wyniki w liczbach ( mam tylko 1 kontrahenta w bazie-testowo) - a jak jest zapytanie o nr kontrahenta to pokazuja sie tylko nazywa towarów bez ilosci i wartosc.. nie wiem o co chodzi, może powinienem dodac transakcja_przyjecie.kontrahent.. i tak z pozostalymi ?
Przerobilem to juz :
ale to samo.. jak w zapytaniu jest kontrahent nie pokazuje danych.. jak nie ma to dziala
<?php $przyjeto = mysql_query("select transakcja_przyjecie.*, transakcja_przyjecie_towar.* , sum(transakcja_przyjecie_towar.ilosc) as suma_2, sum(transakcja_przyjecie_towar.cena*transakcja_przyjecie_towar.ilosc) as wartosc_2 from transakcja_przyjecie, transakcja_przyjecie_towar where t
ransakcja_przyjecie.nr_przyjecia = transakcja_przyjecie_towar.nr_przyjecia_id and transakcja_przyjecie.data_przyjecia>= '".$datapocz."' and transakcja_przyjecie.data_przyjecia <= '".$datakon."' and transakcja_przyjecie.nr_kontrahenta ='$kontrahent' and towar='".$towar_przyjety."' group by transakcja_przyjecie_towar.towar " )or die(mysql_error()); $ilosc_suma_2 = $dane_2["suma_2"]; $wartosc_2 = $dane_2['wartosc_2']; $total_2 = $total_2 + $wartosc_2 ; ?>
Tak przesylam nr kontrahenta :
<?php function ShowSel() { } } ?>