Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: includowanie a method post
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BrYcH
Problem jest nieco złożony więc postaram się w miarę dokładnie go przedstawić. Okoliczności są następujące: Mamy standardową stronę zrobioną na divach (top, z lewej menu, z prawej treść, stopka). Treść z prawej strony jest includowana. Plik index.php znajduje się w katalogu x/ , natomiast wszystkie includowane podstrony w x/strony/. No i dochodzimy do meritum: na jednej z podstron mamy "if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') i dalsza czsc kodu..." Gdy warunek ten zostaje spełniony jako że podstrona jest includowana i w momencie jej wykonywania jest jakby częścią index.php, oczekuje pliku podstrony w katalogu x zamiast w katalogu x/strony. Oczywiście w katalogu x/ podstrony nie ma i wywołuje błąd. Chciałbym mieć podstrony w oddzielym katalogu dlatego jest to dla mnie bardzo ważne. Mam nadzieję, że wszystko dobrze wyjaśniłem. Gdyby były jakieś wątpliwości zamieszczę kod do testowania.
sf
to dopisz do ścieżki '/strony/' i będzie ok tongue.gif
BrYcH
Jakoś udało mi się po dwóch dniach rozwiązać pierwszy problem, ale jest jeszcze inny. Gdy wysyłam formularz wysyłający wpis do księgi gości powiadomienie o sukcesie nie nadchodzi w divie z prawej strony szablonu, ale bez szablonu (cała dotychczasowa zwartośćprzeglądarki znika) w lewym górnym rogu. Dlaczego tak się dzieje?

Jednak najlepiej wszystko widać na konkretnym przykładzie toteż załączam screeny:

Tak wygląda fragment strony z księgą gości. Widoczny jest formularz:

Gdy klikniemy wyślij pokazuje się naszym oczom coś takiego:

No i oto właśnie mi chodzi, żeby komunikat wyświtlał się w ramkach (divach). Już trzeci dzień będe nad tym siedział a to chyba banalny dosyć problem jest, tylko poprostu nie wiem zabardzo jak sprecyzować zapytanie do wyszukiwarek z tąd ten post. Bardzo bym był wdzięczny za wszelką pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.