Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: instalacja php krok po kroku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szkuner
Witam! Jestem swiezy i od razu problem. Oczywiscie instalacja. Nie moge sobie poradzic z instalacja php 5. MySQL i Apache juz mam, ale php nie moge zainstalowac. nigdzie nie moglem znalezc instrukcji dla "najmlodszych", probowalem tez z 4, ale rowniez klapa. Moze bedzie ktos tak mily i przedstawi na forum krok po kroku cala instalacje. Przeszukalem juz troche forum, staralem sie zrozumiec anglojezyczna wersje, ale nic z tego. Dziei za pomoc!
skowron-line
Kod
Instalacja apache/php

Instalacja przebiega następująco:

* Instalujemy server apache. Instalacja sprowadza się do uruchomienia programu instalacyjnego apache_1_3_14_win32_r2.exe. Wszystkie opcje pozostawiamy domyślne.
    * Rozpakowujemy pakiet php (np. plik php-4.0.4pl1-Win32.zip) do folderu C:\php.
    * Kopiujemy plik c:\php\php4ts.dll do folderu C:\WINNT\system32.
    * Kopiujemy plik php.ini do folderu C:\WINNT.
    * Kopiujemy plik httpd.conf do folderu C:\Program Files\Apache Group\Apache\conf.

Pliki php.ini oraz httpd.conf wymienione w powyższej procedurze znajdziesz tutaj.

Powyższa procedura instalacyjna i pliki konfiguracyjne dotyczy apache_1_3_14_win32_r2.exe, php-4.0.4pl1-Win32.zip. Całość została przetestowana w systemie Windows NT4 PL z zainstalowanym pakietam SERVIVE PACK 6. Konieczna jest również instalacja protokołów TCP/IP.

Pakiet MySQL instalujemy niezależnie wykorzustując program instalacyjny. Wszystkie opcje pozostawiamy domyślne.

ja mam cos takiego
slammer
ja natomiast polecam krasnal serv na dobry początek smile.gif
mike
A ja polecam tutorial: "Ja i wyszukiwarka".

Zamykam.

Wszystko było na forum po sto tysięcy razy.
Proszę je przeszukać. I proszę zajrzeć na wortal.php.pl. Znajdziesz tam pełny opis instalacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.