Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [phpBB] problem po przeniesieniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dem
Witam, po zmianie servera pod moja strona, dostałem nową bazę danych, która jest okreslona numerikiem 5.20 a. Wszytsko niby działa do momemntu gdy ktoś ma ochotę przeczytać jakiś post. Po kliknięciu na wybrany temat, zamiast postów pojawia się komunikat:

Cytat
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'u.user_id' in 'on clause'

SELECT u.username, u.user_id, u.user_posts, u.user_from, u.user_website, u.user_email, u.user_icq, u.user_aim, u.user_yim, u.user_regdate, u.user_msnm, u.user_viewemail, u.user_rank, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_avatar, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_allowsmile, u.user_plusp, u.user_minusp, u.user_disallowed_write, b.ban_id, p.*, pt.post_text, pt.post_subject, pt.bbcode_uid FROM phpbb_posts p, phpbb_posts_text pt LEFT JOIN phpbb_banlist b ON u.user_id=b.ban_userid, phpbb_users u WHERE p.topic_id = 17 AND pt.post_id = p.post_id AND u.user_id = p.poster_id ORDER BY p.post_time ASC LIMIT 15, 15

Line : 400
File : viewtopic.php

co zrobić by forum działało znowu?
Mudkip
czy baze przenosiles ?
dem
Cytat(Mudkip @ 10.10.2006, 16:56:55 ) *
czy baze przenosiles ?

Cytat
Witam, po zmianie servera pod moja strona, dostałem nową bazę danych, która jest okreslona numerikiem 5.20 a.

tak, przerzucilem najpierw forum, a potem zaczolem importowac baze danych powstala na serverze z msql 4.x
erix
A nuż pomoże.
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=345312
dem
Cytat(erix @ 10.10.2006, 18:37:34 ) *

ehh.. no niezbyt pomaga, bo nie tlumaczy dlaczego mam takie bledy ;-/ dowiedzialem sie ze w 2005 roku moznabylo przeniec forum z msql 4.x na 5.x :/ nic wiecej

ale thnx za inicjatywe.. moze ktos inny jakos pomoze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.