gabcio
27.10.2006, 10:16:25
Witam
Mam takie pytanie bo wiem z tego, ze to tylko w javiescript mozna zrobic a mianowicie chodzi mi o to, ze:
Mam skrypt w php ktory mi pokazuje wszystkie rezerwacje.
A potrzebuje cos takiego, ze bedzie mi kolorowal na czerwono rezerwacje ktore wejda w dniu bierzacym przez 24h po uplywie zmieni kolor na czarny.
I tak wkolko.
Wie ktos jak to zrobic?
Nie bardzo rozumiem sensu takiego rozwiązania w JS. Jeśli dane otrzymujesz ze skryptu php, to równie dobrze przez PHPa możesz wysyłać odpowiednio "pokolorowane" dane...
Z czego pobierane są informacje o rezerwacjach? Z bazy danych? Może pokaż jakiś fragment kodu...
Jak masz dane z bazy SQL - to jest to do zrobienia prościutko w php.

Pokaz kod który odpowiada za wyświetlanie rezerwacji
gabcio
27.10.2006, 10:29:32
<?php
require_once('includes/test.inc.php');
$miesiac = $dzisiaj['month'];
$dzien = $dzisiaj['mday'];
$rok = $dzisiaj['year'];
$brak="none";
echo '<form action="szukaj.php" method="POST">'; echo '<center><a href="stare.php" type="button">Pokaz Wszystkie</a></center><center><a href="ceny.php" type="button">Pokaz tylko ceny</a></center><input name="szukaj" size="26" value="Wpisz imie lub nazwisko" maxlength="45"><input type="submit" name="cmd" value="Szukaj"/></form>'; $wynik = $Sql->Query('SELECT * FROM fh_formdata where `cena`="'.$brak.'"');
echo '<center><table border=1></center>'; echo '<th>ID</th><th>Imie i Nazwisko</th><th>Telefon</th><th>Email</th><th>Kraj</th><th>Ile osob</th><th>Dzieci</th><th>Zwierze</th><th>Od kiedy</th><th>Do kiedy</th><th>Dzien</th><th>Miesiac</th><th>Rok</th><th>Godzina</th><th>Kod</th><th>Cena</th><th>Umowy</th><th>Dodaj Cene</th><th>Numer Umowy</th><th>Dodaj Tresc</th>'; {
echo '<tr><td><font color="red">'.$rekord['id'].'</font></td><td>'.$rekord['info_name'].'</td><td>'.$rekord['info_telephone'].'</td><td>'.$rekord['info_email'].'</td><td>'.$rekord['info_country'].'</td><td>'.$rekord['person'].'</td><td>'.$rekord['children'].'</td><td>'.$rekord['animal'].'</td><td>'.$rekord['begin'].'</td><td>'.$rekord['end'].'</td><td>'.$rekord['dzien'].'</td><td>'.$rekord['miesiac'].'</td><td>'.$rekord['rok'].'</td><td>'.$rekord['godzina'].'</td><td>'.$rekord['kod'].'</td><td>'.$rekord['cena'].'</td><td>'.$rekord['umowa'].'</td> <center><form action="cena.php" method=post>';
echo '<input type="hidden" name="email" value="'.$rekord['info_email'].'"/>'; echo '<input type="hidden" name="godzina" value="'.$rekord['godzina'].'"/>'; echo '<td><input name="cena" size="1" maxlength="45"><input type="submit" name="cmd" value="Dodaj cene"/></td>'; echo '<form action="umowdodaj.php" method=post>'; echo '<input type="hidden" name="email" value="'.$rekord['info_email'].'"/>'; echo '<input type="hidden" name="godzina" value="'.$rekord['godzina'].'"/>'; echo '<td><input name="umowa" size="1" maxlength="45"><input type="submit" name="cmd" value="Dodaj Umowe"/></td>'; echo '<form action="dodajtresc.php" method=post>'; echo '<input type="hidden" name="email" value="'.$rekord['info_email'].'"/>'; echo '<input type="hidden" name="godzina" value="'.$rekord['godzina'].'"/>'; echo '<input type="hidden" name="kod" value="'.$rekord['kod'].'"/>'; echo '<td><input type="submit" name="cmd" value="Dodaj Tresc"/></td>';
}
?>
php programmer
27.10.2006, 10:34:28
Cytat
bo wiem z tego, ze to tylko w javiescript mozna zrobic
Widocznie masz złe źródło informacji,
po pierwsze można zrobić to w php,
po drugie bardziej sensowne, latwiejsze i naturalne
jest zrobienie tego w php a nie w JS
gabcio
27.10.2006, 10:37:38
To juz wiem, ze w php, ale jak
o to chodzi.
jastu
27.10.2006, 10:38:55
Wygląd każdeg z wierszy powinnien być defioniowany przez css , i po założeniu warunku sprawdzającego datę odpowiednio zmieniasz styl dla wiersza wyświetlając nazwę stylu.
Wywal z kodu dane do LOGOWANIA do serwera chłopie!!!
Nie pokazuj ich na forum!!
gabcio
27.10.2006, 10:48:43
To jest stare i nie prawdzie do tego jest test.inc.php ;P
Jakos inaxzej niz CCS ?
Tak - prosciej.
Dodajesz do struktury rekordu datę i godzinę złożenia rejestracji.
Przy odczytywaniu porównujesz z aktualną datą i godziną.
Potem już prosty warunek if.
Wiesz jak, czy Ci to rozpisać?
gabcio
27.10.2006, 10:58:11
Wiem.. ale ja mam inna wizje ty masz zapewne tez inna wizje
napisz Swoja moze bedzie lepsza twoja wtedy ja uzuje.
Amorph
27.10.2006, 11:13:40
Sprawdzasz czy data i godzina z tabeli jest mniejsza lub wieksza niz 24h, i w zaleznosci jaki wynik tak kolorujesz...
Jakie inne wizje

?
gabcio
27.10.2006, 11:25:27
Jestes ze szczecina?
Jak wpadłeś na to że Amorph jest ze Szczecina?
Błędne myślenie - on tylko do każdego swojego kodu dołącza szczecin co widac -> include('root/europe/poland/szczecin.php');
@Amorph DOWN:
Widocznie coś wnosi nowatorskiego
Amorph
27.10.2006, 11:35:01
A to zmienia coś w zasadzie kodowania ?
gabcio
27.10.2006, 11:48:46
O matko... :|
Mam ciekawa oferte pracy dla ludzi ktorzy mieszkaja w Szczecinie
Amorph
27.10.2006, 11:50:48
Może w gamelionie !??!?! heheh
gabcio
27.10.2006, 11:59:13
Mnie to wcale nie smieszy..
Amorph
27.10.2006, 12:01:19
Pracuje w innej firmie
Fabryka
gabcio
27.10.2006, 12:05:56
Prawde mowiac to nawet nie wiedzialem o tym
erix
28.10.2006, 08:33:42
IMHO mało kogo interesują Wasze przekomarzanki.
@gabcio:Za pomocą
mktime" title="Zobacz w manualu php" target="_manual utwórz datę konkretnej rezerwacji. Powiedzmy, że będzie to w
$czas:
<?php
$czas = mktime(/*.................*/); //jesli sprawdzasz, czy jest dzisiaj
//
}
//po uplywie 24h
//
}
?>
Chyba dobrze zrozumiałem.
gabcio
29.10.2006, 10:02:55
No ja myslalem, zeby to zrobic tak:
<?php
$miesiac = $dzisiaj['month'];
$dzien = $dzisiaj['mday'];
$rok = $dzisiaj['year'];
$wynik2 = $Sql->Query('SELECT * FROM fh_formdata');
$zew=$rekord2['dzien'];
$brak="none";
$wynik = $Sql->Query('SELECT * FROM fh_formdata where `cena`="'.$brak.'"');
if($dzien==$zew) {
echo '<center><table border=1></center>'; echo '<th>ID</th><th>Imie i Nazwisko</th><th>Telefon</th><th>Email</th><th>Kraj</th><th>Ile osob</th><th>Dzieci</th><th>Zwierze</th><th>Od kiedy</th><th>Do kiedy</th><th>Dzien</th><th>Miesiac</th><th>Rok</th><th>Godzina</th><th>Kod</th><th>Cena</th><th>Umowy</th><th>Dodaj Cene</th><th>Numer Umowy</th><th>Dodaj Tresc</th>'; {
echo '<tr><td><font color="red">'.$rekord['id'].'</font></td><td>'.$rekord['info_name'].'</td><td>'.$rekord['info_telephone'].'</td><td>'.$rekord['info_email'].'</td><td>'.$rekord['info_country'].'</td><td>'.$rekord['person'].'</td><td>'.$rekord['children'].'</td><td>'.$rekord['animal'].'</td><td>'.$rekord['begin'].'</td><td>'.$rekord['end'].'</td><td>'.$rekord['dzien'].'</td><td>'.$rekord['miesiac'].'</td><td>'.$rekord['rok'].'</td><td>'.$rekord['godzina'].'</td><td>'.$rekord['kod'].'</td><td>'.$rekord['cena'].'</td><td>'.$rekord['umowa'].'</td>'; }else{
//To sano co wyzej tylko bez fonta czerownego..
}
}
?>
Tylko, ze on koloruje cala a nie nowy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.