Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Konfiguracja engine`u w pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Pucy
Hm, jako ze nigdy tego nie robilem a teraz jestem zmuszony. Czy jest jakies latwiejsze podejscie do zmieniania plikow konfiguracyjnych z poziomu php? Niz liczenie linijek co mowi nam o konkretnych wartosciach? W sumie zapisywanie do pliku konfiguracji w formie zserializowanej tablicy byloby chyba dobre. Tylko problem polega na tym ze musze dynamicznie zmieniac wartosc w pliku ktory jest wlasciwie kodem php i bedzie includowany. Jak mozna latwo dzialac na takim pliku, niz wlasnie jak wspomnialem wyzej (policzenie lini i znakow i dopiero wstawienie/zamienienie wartosci na inna). Moze mi ktos pomoc? Nakierowac? Wypersfadowac pewne aspekty ktore od razu moglyby mi utrudnic prace? Jestem ograniczony czasem, wiec nie moge sobie pozwolic na bledy...
Seth
Najlatwiej bylo by uzyc plikow .ini, a pobierac je przez parse_ini_file" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.