Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
mateuszpi
Witam
stworzyłem sobie na swoim kompie serwer php+sql+smtp bo potrzebowałem móc testować skrypt phpbb. pisać dodatki i jakies zmiany. na poczatku działałem na serwerze opartym na "krasnalu" jednak kiedyś bardzo mi się nudzilo i postanowiłem zaprzac windosowego serwera do pracy. bo p oco instalować dodatkowy program jak windows potrafi zrobic tą samą operacje biggrin.gif

Uruchomilem windowsowe uslugi informacyjne czy jakoś tak wgrałem php potem sql i wszystko działa pięknie jestem bardzo dumny. jednak jest mały problem. mianowicie gdy się loguje na forum (phpbb) po wpisaniu swoich danych i kliknięciu widze białą stronę z napisem:

"If your browser does not support meta redirection please click HERE to be redirected"

po czym strona śię odświeża i jestem bez problemu zalogowany. jednak czy wiecie czym jest spowodowany to wyśiwetlanie białej strony z 1 zdaniem questionmark.gif
i jak się to pozbyć questionmark.gif

mnie to nie przeszkadza ale osoby które łączą się z moim serwerem z zewnatrz nie wiedzą co to za błąd i nie loguja się na forum. Może poradzicie jak go usunać a jak nie to chociaż jak go zmienic ten tekst?? przetluamczyć na poslki albo wpisac coś innego questionmark.gif

zaznaczam ze jka był zainstalowany serwer w oparciu o krasnala to cos takiego się nie pojawialo czyli zakłądam że jest to jednak wina konfiguracji php + sql przeprowadzanej ręcznie przezemnie biggrin.gif
jackie
Błąd meta-redirect pojawia się ponieważ IIS niepoprawnie wysyła nagłówek redirect. Część przeglądarek nie obsługuje takich nagłówków. Najwyraźniej jest wśród nich ta z której korzystasz. Wydaje mi się, że jedyną metodą ominięcia tego problemu jest rezygnacja z IIS biggrin.gif
Tekst, który się wyświetla znajdziesz w pliku functions.php.

pozdrawiam
mateuszpi
dzięki za informacje

aby błąd się nie pojał wymyśliłem metode. kod który powodował jego pokazanie to:

1. <?php
  2. // Redirect via an HTML form for PITA webservers
  3. if (@preg_match('/Microsoft|WebSTAR|Xitami/', getenv('SERVER_SOFTWARE')))
  4. {
  5. header('Refresh: 0; URL=' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url);
  6. echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><html><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"><meta http-equiv="refresh" content="0; url=' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url . '"><title>Redirect</title></head><body><div align="center">If your browser does not support meta redirection please click <a href="' . $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $url . '">HERE</a> to be redirected</div></body></html>';
  7. }
  8. ?>

wywaliłem go i błędu nie ma biggrin.gif biggrin.gif

dzieki jeszcze raz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.