Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/MySQL] Problem z wyśw. rekordów w jednej zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wpatrykw
Witam,

Mam taki problem, niestety na dzień dzisiejszy nie na moje siły tak więc proszę o pomoc za co z góry dziękuje.

1. <?php
  2. $zapytanie = mysql_query('SELECT * FROM dzialy WHERE id');
  3. while ($wiersz = mysql_fetch_array($zapytanie)) 
  4. {
  5. $numer_dzialu = $wiersz['id'];
  6. $nazwa_dzialu = $wiersz['tytul'];
  7. $tresc_dzial = "$numer_dzialu. $nazwa_dzialu - <a href=usun_dzial.php?pwcms=$numer_dzialu>Usuń dział</a><br>";
  8. }
  9. ?>

Chodzi mi o to że mam zrobiony system szablonów, a powyższy kod ma wyświetlić mi w jednej zmiennej wszystkie rekordy. A ten powyższy code wyświetla mi tylko jeden rekord sad.gif Senk w tym że nie moge tu zastosować echo by wyświeli mi byle gdzie rekordy. Musze to wrzucić do zmiennej $tresc_dzial (ta zmienna wyświelta mi w systemie szablonów tresc) Może trzeba tu zastosować funkcje albo tablice ale nie wiem jak. Rekordów na obecną chwile w bazie mam około 15 a wyświetla tylko 1 tak więc nie wiem jak ułożyć kod aby wyświetlił wszystkie rekordy z tabeli dzialy w tej zmiennej $tresc_dzial która przekaże te rekordy tresci w systemie szablonów.

Za okazałą pomoc i poświęcony czas serdecznie dziękuje
szuset
  1. <?php
  2. $zapytanie = mysql_query('SELECT * FROM dzialy'); //usunął bym WHERE id bo jeżeli juz powinno być WHERE id = numerId 
  3. $tresc_dzial='';
  4. while ($wiersz = mysql_fetch_array($zapytanie)) 
  5. {
  6. $numer_dzialu = $wiersz['id'];
  7. $nazwa_dzialu = $wiersz['tytul'];
  8. //dodalbym kropke przed rowna sie wtedy to tresc_dzial bedzie ci dokladac kazdy ko
    lejny wiersz
  9. $tresc_dzial .= "$numer_dzialu. $nazwa_dzialu - <a href=usun_dzial.php?pwcms=$numer_dzialu>Usuń dział</a><br>"; 
  10. }
  11. ?>
wpatrykw
Jest ok. Wyświetla dobrze. Zapomniałem o tej kropeczce przed znakiem równa się. DZIĘKI WIELKIE ZA POMOC smile.gif

Taka malutka kropeczka i tyle zachodu sadsmiley02.gif

Ale jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.