Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Na wykresie -> odchylenie standardowe, srednia, min max
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kangu
potrzebuje na jednym wykresie osi x,y nakreslic przedzial miedzy wartoscia min i max, odchylenie standardowe, oraz srednia.

co do min i max to raczej nie powinienem miec problemu,

natomiast jak jeszcze na to nalozyc odchylenie i srednia ?
revyag
Ogólnie czad i super extra, ale co to robi na php5 i o co Ci chodzi. Jeśli szukasz teoretycznych informacji to zajrzyj na google.

przenoszę na php
wipo
Średnia artmetyczna to przecież (max-min)/2
Nie wiem czy o taką Ci chodzi
Kangu
Cytat(revyag @ 8.11.2006, 18:19:05 ) *
Ogólnie czad i super extra, ale co to robi na php5 i o co Ci chodzi. Jeśli szukasz teoretycznych informacji to zajrzyj na google.

przenoszę na php

moze przez przypadek na php5 a nie php ... dla mnie jeden kij gdzie smile.gif pozdrawiam.

chodzi mi o srednia matematyczna. wzory znam. chodzi o to ze mam zrobic sobie taki wykresik.

nazwy pytan na osi y a na osi x ma byc slupkowo zakolorowany obszar miedzy odpowiedzia min i max, na tym ma byc kolkiem lub kreska zaznaczona srednia i kreska gruba oznaczone odchylenie standardowe....
phpion
Cytat(wipo @ 8.11.2006, 19:17:09 ) *
Średnia artmetyczna to przecież (max-min)/2
Nie wiem czy o taką Ci chodzi

a nie przypadkiem + (to tak na marginesie)
Kangu
czy to istotne? nie pytam czy plus czy minus tylko jak to zobrazowac w polaczeniu z pozostalymi wynikami ...

aaevil.gif
AxZx
a masz jakies podsawy wogole?
poszukaj klasy do rysowania wykresow i dzialaj.
Kangu
PODSTAWY mam bo wykres slupkowy narysowalem tylko musze polaczyc kilka wykresow i nie wiem jak :|
wipo
Najpierw narysuj max potem innym kolorem średnią a potem min
Albo poprzesuwaj słupki względem siebie.
Popróbuj a napewno wyjdzie
php programmer
Cytat
musze polaczyc kilka wykresow

A co to znaczy? Chyba nie do końca sprecyzowałeś o co ci chodzi
wipo
Ja to zrozumiałem tak:
rysujesz przeskie wartości na jednym wykresie (musisz tylko pamiętać o tym aby nie zamazać poprzednich
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.