Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki cms najlatwiej modyfikowac graficznie?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
bobersun
witam
takie pytanko mam
szukam, szukam i znalesc niemoge haha.gif
a szczerze powiedziawszy niemam sily aby stawiac cms'a za cms;em i sprawdzac ktory ma latwy do edytowania system wygladu i sporo udostepnia pod tym wzgledem ^^''
wiem ze najlepszy bylby autorski ale niestety moje umiejetnosci niepozwalaja na takie zabawy haha.gif

co do wygladu to chodzi mi o to aby niebylo to na zasadzie 2-3 'tabel' gdzie sa dane tylko aby mozna latwo wprowadzic jakies nowatorskie rozwiazania ( chodz tak naprawde ciezko jest o cokolwiek nowego haha.gif )

pozdrawiam.
sf
ezpublish ? prosto i przyjemnie winksmiley.jpg
bobersun
juz jakies konkrety do sprawdzania smile.gif
dziekuje uprzejmie smile.gif

heh zawczesnie powiedziane haha.gif
jak dla mnie to ten cms jest poprostu masakryczny ^^'''
pomijajac fakt ze mam za stara wersje php na serwerze aby odpalic najnowsza wersje tak i starsze wymagaja nowszej...
posiadam 4.3.3 jesli ktos wie ktora wersje eZ zainstalowac na te php to chetnie sprobuje jeszcze raz tylko pytanie czy te stare wersje sa jeszcze oplacalne ?snitch.gif

pozdrawiam.

niema sily haha.gif
jakos niepotrafie sie z nim uporac... sad.gif

hmm no to moze inaczej smile.gif
ktory cms umozliwi mi :

dodawanie artykułow i newsow w roznych kategoriach
komentowanie ich
mozliwosc podpiecia jakiegos skryptu forum ( ipb, phpbb snitch.gif ) albo jakies wbudowane aby dzialalo na jednej bazie smile.gif
i zarazem niebedzie mial ukladu jak standardowe cmski w stylu php nuka etc. snitch.gif czyli bez takich standardowych tabel ktore az tak bardzo zucaja sie w oczy eZ bardzo mi sie spodobal jesli chodzi o wyglad ale jednak niepotrafie sobie z nim poradzic ..sad.gif mozliwe ze to serwer mi robi problemy bo zazwyczaj dawalem rade predzej czy puzniej aby cos postawic jak nieszlo ^^''

pozdrawiam.
Cysiaczek
Hm... spróbuj Joomle - dobry system.
sf
Cytat(Cysiaczek @ 11.11.2006, 11:04:10 ) *
Hm... spróbuj Joomle - dobry system.

Tylko to się kłóci z głównym założeniem, które przedstawił @bobersun - joomle się MASAKRYCZNIE dostosowuje do wyglądu.
fiszol
Najłatwiej? własny smile.gif
szymonwlo
Według mnie najłatwiejszy w modyfikacji jest jPortal. Jest tez bardzo łątwy w obsłudze i ma durzo dodatków a przedewszystkim szybko chodzi na "słabych" serwerach w poruwnaniu chodźby do Joomal
jarmiar
co ci tu będę truł wejdź na :

http://opensourcecms.com/

Tam masz wszystkie cms-y. Możesz sobie pochodzić po panelu admina i przetestować.

Pozdr. smile.gif
Dandelion
http://mkportal.it/

Ma integracje z phpbb vb i ipb

W miare da rade zarzadzac wygladem

posiada modul newsow komentarzy galieri....
ss_20
nie walczyłem z wieloma cms-ami ale zdecydowanie najbardziej "dostosowalne" sa moim zdaniem te które maja skórki pisane w prościutkim html + smarty jak jak np. AutoTheme. AT działa bardzo dobrze z Post-Nukiem i MD-Pro.

Dla zestawu newsy+komentarze+zintegrowane forum polecam postnuke+ezcomments+pnforum wszystko w jednej bazie z jednym zestawem uzytkownikow, + bardzo duże możliwości wariacji na temat uprawnien.
A jesli chodzi o dizajn to ostatnio zmontowałem prawie beztabelkowy (w CSS) theme - efekt: www.oai.pl

Z Autotheme można zrobić wszystko smile.gif
grudziu
Cytat(sf @ 11.11.2006, 16:33:28 ) *
Tylko to się kłóci z głównym założeniem, które przedstawił @bobersun - joomle się MASAKRYCZNIE dostosowuje do wyglądu.

ja miałem ten sam problem, żeby joomle dostosować wyglądem do tego co (mniej wiecej - bo ostatecznie nie wszystko jest jak chce) chciałem uzyskać musiałem wycinać kod źródłowy (exclamation.gif!) , niektóre rzeczy -przynajmniej dla mnie- były awykonalne :/ . a najgorsze ze obecnie strona inaczej wygląda w IE i FF, zwłaszcza pod względem wypozycjonowania ramek, zdjęc itp... wygląd ustawia się masakrycznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.