Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Sztywny rozmiar dla pola select
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BIG_MICHU
Czy można dla pola select ustawić sztywno jakiś rozmiar? Chodzi o to że mam dwa pola typu select i chcę, aby były one jednej szerokości. Jak w select wpiszę size to mi się robi okno na długość, a jak wpiuję size w td... to pole ani drgnie.
UDAT
Chodzi ci o SIZE ?

Jeśli nie to wytłumacz o jaki sztywny rozmiar chodzi?

EDIT: Masz jescze width
BIG_MICHU
Size to nie to czego szukam. Chodzi mi o to, że pole typu select swą długość dostosowuje do najdłuższego wyrazu w nim zawartego, a ja chciałbym żeby to było ustalone jakoś na sztywno, czyli nie długość powiedzmy znaków 10 (najdłuższe słowo), a 20.
phpion
tak jak ci napisal UDAT: width w stylach
BIG_MICHU
A dla bardziej zielonych, to dokładnie gdzie i co wpisać? Mam coś takiego:

1. <tr>
  2. <td class="tekst">BELBELE:</td>
  3. <td>
  4. <select name="belbele">
  5. <?
  6. $tab = mysql_query( "SELECT * from adasdsa order by asesds");
  7. while ($tab_wyn= mysql_fetch_array($tab))
  8. {
  9. ?>
  10. <option value="<? echo $tab_wyn[id_aaaads]; ?>"><? echo $tab_wyn[asddddd]; ?></option>
  11. <?
  12. }
  13. ?>
  14. </select>
  15. </td>
  16. </tr>
Pacio
  1. <select name="belbele" style="width: 50px">
BIG_MICHU
Dzięki smile.gif
rrawicz
a u mnie nie dziala:

mam takie cos i pole select rozciaga sie az poza ekran
  1. echo '<td><select name="template_problem" onChange="change_template_problem(template_problem.selectedIndex)" list="item_template_problem" style="background-color: #F3F3F3; border-style: ridge; border-color: #F3F3F3; border-width: 1px"; widht: 20px;/>';

zrobilem to inaczej, otoczylem <select> div'ami i to dziala:

1. echo '<div class="col-xs-7">';
  2. echo '<select class="form-control input-sm" name="template_problem" onChange="change_template_problem(template_problem.selectedIndex)" list="item_template_problem" style="background-color: #F3F3F3; border-style: ridge; border-color: #F3F3F3; border-width: 1px"/>';
  3. echo '</div>';

no i konieczne jest dodanie do <select> tego:

1. class="form-control input-sm"
trueblue
W pierwszym przykładzie nie ma zamykającego style cudzysłowu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.