Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: google i youtube
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
esos
od kilku godzin wacham sobie po necie za sposoba przekonwertowania avi do flasha / swf`a. softu od tego jest pelno, co jeden to ma lepsza cene winksmiley.jpg a w jaki sposob po stronie serwera rozwiazaly to video.google i youtube? mial ktos stycznosc z taka konwersja?
DeyV
A czy ty na pewno potrzebujesz konwertować avi do swf?
Przecież w macromedia flash wbudowana jest opcja wstawiania multimediów do tworzonej prezentacji, więc możliwe jest też dowolne nimi zarządzanie z poziomu AS
esos
Cytat(DeyV @ 12.11.2006, 23:30:49 ) *
A czy ty na pewno potrzebujesz konwertować avi do swf?
Przecież w macromedia flash wbudowana jest opcja wstawiania multimediów do tworzonej prezentacji, więc możliwe jest też dowolne nimi zarządzanie z poziomu AS

tak. mam do umieszczenia kilka filmikow avi. deklaracje osadzania dzialaja pod ie, opera nie radzi sobie ani odrobine, lisiasty niby jakos to trawi w miare.. z tego co przekopalem net, nie mam mozliwosci osadzenia avi`ka tak, zeby wszedzie dzialal, wiec rozwiazaniem jest swf.

zeby bylo lepiej -> szef na flasha kasy nie da. filmy sa do zastosowan komercyjnych, wiec google i tube odpadaja.

tak, faktycznie potrzebuje konwertowac avi do swf.

ewentualnie: ma ktos z Was jakies materialy/soft dot. tego projektu: http://savannah.nongnu.org/projects/swftools ?
nrm
ffmpeg, phpffmpeg
Sh4dow
z tego co pamietam to do takich rzeczy kupowało się Flash Multimedia Server (to dla streamingu), a avi czasami sie konfertuje do .fla ale wiecej danych naprawde trudno mi przedstawic bo czytalem o tym pare miesiacy temu i mozliwe ze cos sie zmieniało.
Amorph
Witam, dodam swoje 3 grosze.
Bardzo proszę nie mylcie .fla, .swf z flashowym formatem zapisu filmików jakim jest .flv Na youtube, smogu itp itd swfy to animacje flash ktore są jedynie playerami do ww filmików.
nrm
j/w. robiłem taki serwis, to się konwerci do .flv ffmpegiem.
bastek8989
czesc no tez sie bawie ffmpegiem ale niemam pojecia jaka funkcja sluzy do konwertowania plikow do .fla - moze wymysliles cos ?
devnul
http://flowplayer.sourceforge.net/encoding.html - tam jest to bardzo fajnie opisane

pozdrawiam
_MaStErCoBrA_
Witam, tez interesuje mnie taka rzecz, ten player po umieszczeniu na stronie czy bedzie w zrodle strony widnial adres linku do filmu czy bedzie tak jak na youtube ? chce zrobic tak aby filmu nie bylo mozna skopiowac (sciagnac) tak poprostu przez link smile.gif
Pozdrawiam.
tiraeth
ffmpeg: Konwertujesz AVI do FLV
flash: budujesz playera do plików FLV smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.