na wstepie:
-przepraszam, ale nie wiedzialem jak nazwac temat :-<
-przepraszam, ze nie uzywam polskich znakow,
-mam nadzieje, ze opisalem problem jasno ;-)
no wiec oto moj problem
mam sobie piekny kodzik....
czesc I, index.php
<?php require_once('data/naglowek.inc'); ?> <div id="container"> <div id="logo"> </div> <div id="glowne_okno"> <div class="tytul"> </div> <div class="tresc"> <?php require('news.php'); ?> </div> </div> <div id="navcontainer"> <div class="title">Archiwum</div> <div id="menu1"> <a href="#">Listopad 2006</a><br />
czesc II, index.php
<?php <div class="title" style="border-top:0px;">Kategorie</div> <div id="menu1"> <a href="news.php?cat_id=1">Prywatne</a><br /> <a href="news.php?cat_id=2">Żywot</a><br /> <a href="news.php?cat_id=3">Szkoła</a><br /> <a href="news.php?cat_id=4">dsaz.pl</a> </div> ?>
oraz plik
news.php
<?php require_once('data/naglowek.inc'); require_once('data/functions.php'); ?> <?php mysql_connectx(); { news_wyswietl($_GET['cat_id']); } else { news_wyswietl(2); } mysql_disconnectx(); ?> </body> </html>
i funkcja
news_wyswietl
FUNCTION news_wyswietl($cat) { $query = "SELECT * FROM `im_news` WHERE `cat_id` = '$cat' ORDER BY id DESC LIMIT 1"; $wykonaj = mysql_query($query); while($wiersz = mysql_fetch_row($wykonaj)) { echo '<div class=news_tytul>'. $wiersz[1] .'</div>'; echo '<div class=news_tresc>'. $wiersz[2] .'</div>'; echo '<div class=news_data>'. $wiersz[3] .'</div>'; } }
otoz teraz konkrety,
jak napewno zauwazyliscie strona jest zle zbudowana :-P popelnilem kilka "wiekszych" bledow przy tworzeniu, ale nvm...

teraz pytanie do Was :-)
gdy klikam "Prywatne" "Zywot" itp... to przenosi mnie do odzielnego pliq (jasne nie ? ;->)
jak zrobic, zeby zawartosc nie wyswietlala sie w nowym pliq lecz w divie "tresc" ? ;->
moze jest ktos w stanie mi pomoc jesli to mozliwe ?
pozdrawiam, Michal