Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][sql] Dlaczego BETWEEN mnie oszukuje? :]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
japek
Mam taki problem, otóż mając polecenie

1. $query="SELECT file_name, file_type, data, upload_id FROM dane WHERE data BETWEEN '".$_POST['day1'].".".$_POST['month1'].".".$_POST['year1']."' AND '".$_POST['day2'].".".$_POST['month2'].".".$_POST['year2']."' ORDER BY upload_id";

wybieram z katalogu na serwerze pliki, mające daty z wybranego przedziału.

$tab_plikow=array();
while($num=@mysql_fetch_array($result)) {
$nazwapliku=("pomiary/".$num[0]."_".$num[2].".".$num[1]."");
$tab_plikow[]=$nazwapliku;
}

Działa to dobrze do momentu, gdy wybieram dane, dla których istnieją pliki na serwerze z taką samą datą ale innym miesiącem. Dziwne to jest bo wtedy tablica $tab_plikow zawiera wybrane pliki a na początku pojawia się plik, który jest z innego, wcześniejszego miesiąca (którego nie wybieram poleceniem sql) ale ten sam dzień i rok mad.gif
php programmer
Cytat
Dlaczego BETWEEN mnie oszukuje?

No co za oszust !

Chyba powinieneś zmienić kolejnosć z DD-MM-RRRRR na RRRR-MM-DD
japek
Ale w SQL czy później w kodzie php?
php programmer
W SQL
japek
Tylko problem jest taki że data w nazwie plików jest w tej kolejności a zmieniać nie mam zamiary bo tego jest mnóstwo.
mokry
Ja w takim razie na twoim miejscu napisalbym sobie na szybko petelke robiaca update rekordow i w ten sposob zmienil format daty...

A format daty zmienilbym albo na rrrr-mm-dd albo na uniksowy winksmiley.jpg
japek
Tak zrobie tylko mam nadzieje że to rozwiąże problem a nie ze na darmo bede przerabiał tez reszte kodu która wrzuca pliki, obrabia dane itp

DZIAŁA DZIĘKI :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.