Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mały problem z KRASNALEM
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
McGoo123
Witam !
Wiem że temat trochę nie związany z FORUM ale, pomyślałem że może tu znajdę pomoc.
Chodzi o to że mam zainstalowanego KRASNALA i problem polega na tym, że mam napisana taką powiedzmy małą stronkę, na której zapisuje się tytuły filmów do bazy. Ale podczas zapisu pojawia pusta strona i wszystko stoi w miejscu. Kiedy chce podejrzeć co jest w bazie pojawia się komunikat " Błąd podczas łączenia z bazą danych!!! ". Plik jest napisany poprawnie ... to wiem na 100% tylko problem leży z konfiguracją KRASNALA. Czy ktoś wie może jak skonfigurować KRASNALA tak aby było połączenie z bazą questionmark.gif

Z góry dzięki za pomoc ...
Zimon
raczej masz źle ustawione zmienne do połączenia z bazą danych
o ile dobrze pamiętam to uzytkownik to krasnal hasło krasnal host localhost albo 127.0.0.1 a nazwa bazy dancyh to już leży w twoim geście ją utworzyć
McGoo123
biggrin.gif Działa dzięki ... smile.gif

guitar.gif Jeszcze jedno pytanie ... Co oznacza taki błąd questionmark.gif : Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\film\filmy.php on line 24

Z góry dzięki za pomoc...
lopik
Że coś masz źle napisane.

A co to nikt Ci nie powie, bo wróżki są drogie, i nikogo na nie nie stać tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.