Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy to mozliwe ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Lethys
Mam na stronie upload obrazkow , user przesyla ze swojego kompa rysunki na serwer i mam pytanie czy dalo by sie tak zrobic zeby rysunki byly dodawane do np. imageshack.us a nastepnie link obrazka dodawany do mojej bazy ?

Oczywiscie wszystko ma sie wykonywac na mojej stonie ...
Cysiaczek
To zależy, jak bardzo developerzy imageshack'a utrudnili ten proceder, który w większości przypadków nie jest pochwalany, często zabroniony.

Pozdrawiam.
cadavre
Zrobić da się wszystko. Wystarczy, że np. wyślesz POSTem odpowiednie dane chociażby jak formularz z samego imageshack.us - patrzysz na action i to jak nazywają się pola i gotowe. Da się tak na 100% bo pamiętam swoje podboje z auto-posterem dla IBP. winksmiley.jpg
mokry
dobra, ale czy jak ustawisz action="" z imageshack to cie przeniesie przeciez na strone z imageshack...

chyba ze zaladujesz strone w jakiejs niewidocznej ramce i jakos pobierzesz dane linku do obrazka...
Mysle ze z pomoca AJAX'a da sie takie cos zrobic.,.. winksmiley.jpg
envp
A tu siup check referer i cały plan na marne smile.gif O browara, ze jest dodatkowo zabezpieczone? smile.gif

Ps. Musisz zrobic plik np send.php, a w nim zadziałać na socketach, jeśli nie korzystają z jakiegoś dodatkowego id generowanego przy odpalaniu strony z formem
mokry
mysle ze curl powinien pomoc...
http://curl.haxx.se/
Cysiaczek
100% dali jakąś stałą generowaną na początku skryptu (w index.php) i kazdy skrypt ją sprawdza ^^
cadavre
Sprawdziłem:

1. <form method="post" action="http://load.imageshack.us/" enctype="multipart/form-data" onsubmit="return checkemail()" id="upform">
  2. <table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"><tr>
  3.  
  4. <td><p>upload: <input type="radio" name="uploadtype" onclick="toggleuploadmode(true);" checked>
  5. file </p></td>
  6.  
  7. <td width="2">&nbsp;</td>
  8.  
  9. <td><div id="upfile"><input type="file" name="fileupload" size="30" onchange="showoptions(this)" id="fileupload">
  10. </div>
  11. <div id="upurl" style="display: none"><input type="text" id="fileupload" value="paste image url here" style="color: #888;"
  12. onfocus="focusfield(this)" name="url" size="30">
  13.  
  14. </div></td>
  15. </tr>
  16. <tr id="at1" style="display:none;">
  17. <td colspan="3">
  18. &nbsp;&nbsp;<a href="java script:void(0)" onclick="openemail(); return false;" title="Register at ImageShack"><b>Track your images, register upon upload. (Optional)</b></a>
  19. </td>
  20. </tr>
  21.  
  22.  
  23.  
  24. <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="3145728">
  25. <input type="hidden" name="refer" value="">
  26. <input type="hidden" name="brand" value="">
  27.  
  28. <div id="resizeoptions" style="padding-top: 5px;">
  29. <input type="checkbox" name="optimage" id="optimage" value="1" onclick="optsize.disabled=!this.checked"> resize image?
  30. <select name="optsize" id="optsize">
  31. <option value="100x100" >100x75 (avatar)</option>
  32. <option value="150x150" >150x112 (thumbnail)</option>
  33.  
  34. <option value="320x320" selected>320x240 (for websites and email)</option>
  35. <option value="640x640" >640x480 (for message boards)</option>
  36. <option value="800x800" >800x600 (15-inch monitor)</option>
  37. <option value="1024x1024" >1024x768 (17-inch monitor)</option>
  38. <option value="1280x1280" >1280x1024 (19-inch monitor)</option>
  39. <option value="1600x1600" >1600x1200 (21-inch monitor)</option>
  40.  
  41. <option value="resample" >optimize without resizing</option>
  42. </select><br />
  43.  
  44.  
  45. <input type="checkbox" name="rembar" value="1" checked> remove size/resolution bar from thumbnail?
  46. </div>
  47. <input id="butan" style="width:135px" type="submit" value="host it!">
  48. </form>
Przy okazji możesz uploadować pliki dowolnej wielkości dzięki zmianie MAX_FILE_SIZE itp.

Żadnego sprawdzania refererów czy jakich super idów. tongue.gif
Jak na IPB... ;]
LBO
Cytat(cadavre @ 3.12.2006, 23:00:09 ) *
Przy okazji możesz uploadować pliki dowolnej wielkości dzięki zmianie MAX_FILE_SIZE itp.

Nie, nie może.
cadavre
Tzn. dlaczego? Nigdy nie korzystałem z tej wartości przekazu do php tylko na chłopski rozum wziąłem.
Sedziwoj
bo pewnie mają:
  1. <?php
  2. if($_FILES['fileupload']['size']>'3145728'){echo 'dupa';exit;}
  3. ?>

czy coś takiego, ale to da się spr. po stronie serwera w samym php.

i można np.
  1. <?php
  2. if($_POST['MAX_FILE_SIZE']!='3145728'){echo 'dupa';exit;}
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.