Piszę skrypt do obsługi galerii fotografii. Galeria jest w pliku XML. Mam już zrobione wyświetlanie i obsługę galerii od strony użytkownika - przeglądacza stron www

Teraz muszę zrobić panel administracyjny - który będzie zapisywał dane do pliku XML.
Mój problem polega na tym, że nie potrafię stworzyć w odpowiednim miejscu (gałęzi) nowego węzła z danymi.
Testowy skrypt wygląda tak:
<?php $xml = '<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?><contact><test> </test></contact>'; // Load the XML $DOM = new DOMDocument(); $DOM -> loadXML($xml); $DOM -> strictErrorChecking = true; $DOM -> validateOnParse = true; $rootXML = $DOM -> documentElement; $item = $DOM -> createElement('name', 'Joe'); $rootXML -> appendChild($item); // Display //echo "Koniec pliku :)"; ?>
Wpisuje on do dokumentu XML węzeł <name> w którym znajduje się wartość Joe. Wygenerowany wynik wygląda tak:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <contact> <test> </test> <name>Joe</name> </contact>
Mnie chodzi o to żeby węzeł <name> znajdował się wewnątrz <test>, a wynik wyglądał następująco:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <contact> <test> <name>Joe</name> </test> </contact>
Próbowałem już różnych sposobów, czytałem manuale, ale jakoś na razie nie wpadłem na rozwiązanie tego problemu

Pozdrawiam