Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: teleportowanie forum PHP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
julia
Witam :

Próbowałam za pomocą Teleport Pro zassasć forum php, ale niestety... całkowita porażka. Zamiast witryny do przeglądania na dysk skopiowało mi się parę obrazków i finał. Myślałam, że poczytam sobie posty podczas urlopu, ale niestety ...

Może ktoś podpowie jak teleportować całe forum?... Znalazłam trochę postów traktujących o zasysaniu całości ale one raczej dotyczyły faktu jako takiego a nie metody ...

Pozdrawiam...
Nitro
Teleport Pro (ver. 1.29.1972) -> Project -> New Starting Address -> URL: http://forum.php.pl/viewforum.php?f=8 -> OK
Po jakimś czasie zaczął pobierać posty z Hydeparku.
julia
WOW ! ...
Zasysa jak wściekły !!
dziękuję smile.gif
wassago
bedziesz miala maly problem z teleportowaniem tego forum, chodzi mi o to ze jezeli ktos doda post w czasie gdy ty teleportujesz, to teleport bedzie musial uaktualnic wszystkie liku z nowej strony etc. poza tym ja sciagalem raz na laczu 2mb/s i zajelo mi to b.dlugo tak z 24 godz. i ofkorz nie zgralem calego forum bo juz bylo wiecej niz 700mb.. ale zycze powodzenia :wink:
julia
Witam smile.gif
Nie jest tak żle z teleportowaniem.. Po pierwsze nie zasysam wszystkiego a jedynie trzy działy (ok 180 MB) , po drugie mam w pracy łącze 10 MB na światłowodzie, więcc tempo bywa zabójcze... (o ile docelowy hościk nie kisi się na na jakimś SDI-ku...) w domciu niestety netu brak, więc muszę sobie radzić w ten sposób ...
wassago
mialem tez taki ale "samo" sie naprawilo ze tak napisze :wink: 10mbit/sek rolleyes.gif oddal bym dziewczyne za takie lacze laugh.gif

nie mam dziewczyny
dragossani
Łącze łączem, 10Mbit jest, ale zciąganie całego forum automatem powoduje "przytykanie" serwera (procek i ram obciążony ponad miarę) co utrudnia korzystanie z forum innym użytkownikom. Musiałem już parę razy "wycinać" okresowo niektóre IP w iptables. Proszę więc o wstrzymanie się ze ściąganiem całego forum. W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.
wassago
Cytat
[...]W ciągu najbliższych kilku dni, zostanie przygotowany mechanizm który będzie raz na dobę wykonywał kopię ("browsable") całości forum - zostanie ona udostępniona jako pojedynczy plik.

super sprawa - raz na dobe sciagac sobie plik 1.5 GB :wink:
scanner
A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB?
wassago
Cytat
A po co Ci raz na dobe?
To ze plik bedzie generowany to jedno, a drugie - koniecznosc downloadu takiego pliku. A pozatym, czy na pewno to bedzie 1,5GB?

to byl przyklad.. mam na tyle duzo dostepu do netu ze nie potrzebuje go raz na dobe sciagac. hmm.. jakis rok temu bylo ponad 700 MB po teleportowaniu...
DeyV
po teleportowaniu - może i tak.
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę...
wassago
Cytat
po teleportowaniu - może i tak.  
Ale sama kopia bazy danych, pomniejszona o niepotrzebne elementy, to będzie niecałe 50 MB, z tego co wiem. A tyle to już można by pobrać, jeśli ktoś ma taką potrzebę...

i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele...
Cudi
Rozdawać kopie bazy danych ?! Przecież tam są dane użytkoników, wiadomości PW itd. smile.gif Zawsze można z niej wygenerować odpowiednią strukture katalogów i powstadzać w nią zwykłe pliki tektowe w które wsadzi sie całe tematy. Po spakowaniu będzie to ważyło jeszcze mniej niż kopia bazy danych, a z przeglądaniem nie będzie problemu, wystarczy notatnik.
spenalzo
Cytat
i to jest urok baz danych... tylko pytanie czy ktos bedzie mial ochote instalowac phpBB i uploadowac do skryptu tabele...

Na localhoście nie jest to wielkim problemem - a dla mnie będzie bardzo wygodnie przeglądać sobie starsze wątki off-line w wygodny sposób. Tyko trzeba pamiętać żeby odpowiadać na forum.php.pl a nie localhost :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.