Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem - wysyłanie maila ze stronki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nikodem92
Witam!
Mój problem wygląda następująco:
mam skrypt w php, który wysyła wiadomość na mój e-mail, który ma wysyłać, bo robie sobie 'test' i pisze jakas tam wiadomosc.
Widomość ta powinna dotrzec na moja skrzynke ale nie dociera. Dlaczego?

1. <?
  2. $wiadomosc = "Imię: $imienEmail: $emailnTreść wiadomości:n$trescn";
  3. $header = "From: $imiernReply-To: $emailrn";
  4. mail ("niko_dem@op.pl", "wiadomosc z serwisu", $wiadomosc, $header);
  5. echo "Wiadomość została wysłana";
  6. }
  7. ?>

1. <form name="form" method="post" action="mail.php" >
  2. Podaj swoje imię:<br>
  3. <input style="height:22; padding-top:4; border:solid #aaaaaa 1px;color:#434343; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px;" type="text" name="imie"><br>
  4. Podaj swój email<br>
  5. <input style="height:22; padding-top:4; border:solid #aaaaaa 1px;color:#434343; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px;" type="text" name="email"><br>
  6. Treść wiadomości<br>
  7. <br>
  8. <textarea style="color:#434343; font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px;" name="tresc" rows="8" cols="40"></textarea>
  9. <br><br>
  10. <input type="submit" name="submit" style="font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:10px; font-weight:bold; color:#4a4a4a; padding:2;" value="wyślij">    
  11. <input type="reset" name="reset" style="font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:10px; font-weight:bold; color:#4a4a4a; padding:2;" value="kasuj">
  12. </form>

Wydaje mi się że coś z kodem php. Jak by ktoś chciał to skrypt jest uzyty na:www.photoshopek.za.pl

Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł ;-)

Pozdrawiam,
Łukasz
kossa
Kod funkcji meil wydaje się OK. Wyślij na jakiś inny adres email. Może być tak, że serwer poczty onet odrzuca wiadomość jako spam. Ja tak miałem na innym serwerze gdzie Klient mój miał pocztę i do niego z WWW nie dochodziły meile.

Łukasz
nikodem92
wyłączyłem spamowanie na onecie, nie pomogło. Zmieniłem żeby wiadomości przychodziły na poczte tam gdzie mam hosting (za.pl) tez nie pomogło. To już nie wiem co jest nie tak.

Acha i jeszcze powinien pokazywać się napis "Wiadomośc została wysłana", a się nie pojawia.

Czy ten skrypt jest naprawde poprawny?

Pozdrawiam,
Łukasz

Edit:

1. <?
  2.  
  3. $wiadomosc = "Imię: $imienEmail: $emailnTreść wiadomości:n$trescn";
  4. $header = "From: $imiernReply-To: $emailrn";
  5. mail ("niko_dem@op.pl", "wiadomosc z serwisu", $wiadomosc, $header);
  6.  
  7. echo "Wiadomość została wysłana";} // Tutaj jest ten nawias
  8.  
  9. ?>

na php za bardzo sie nie znam, ale w tym kodzie jest zamknięcie nawias" } ", który nie został otworzony.
To jest źle?

usunałem ten nawias i przenajmniej pojawia sie "Wiadomośc została wysłana", ale znowu nie dochodzi do mnie zaden mail.

czy ktos mogłby pomóc?

Pozdrawiam,
Łuklasz

Edit:

To nikt nie wie??
kipero
A na pewno masz włączoną funkcję mail()?
nikodem92
Cytat(kipero @ 8.12.2006, 19:18:39 ) *
A na pewno masz włączoną funkcję mail()?

yyy a jak ją sie włącza? worriedsmiley.gif
kwiateusz
musi być udostępniona przez hostingowca ...
nikodem92
aha ;-)

no to lipnie bo mam wyłączoną (hosting na: www.hosting.osemka.pl).

sad.gif

PS. Zna ktoś może jakiąś stronkę z darmowym hostingiem i co by obsługiwał tą funkcję?
legorek
Może lycos.co.uk ?

Ogólnie większość darmowych serwerów wyłącza mail aby ograniczyć ilość wysyłanego spamu (i słusznie).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.