Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php biblioteka do wizualizacji danych z bazy.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
x_O
Witam,

Ostatnio dość często spotykam się z potrzebą wyciągania danych z bazy danych w postaci różnych tabel. Wszystko było proste do kiedy nie pojawiły się dane budowane na wielokrotnych INNER JOIN'ach pod zapytaniach. Gdzie wyniki powinny być prezentowane np. 30 na stronę. Gdzie poszczególne kolumny mogłyby być sortowane po nagłówka i takie typowe rzeczy, które można spotkać np przeglądając serwisy Allegro.

Sam osobiście zabierałem się kilkukrotnie do tego typu projektu, jednak obrona mojej pracy mnie zabija i myślę tylko o niej

Wszystkim chętnym do pomocy z góry dziękuje. party.gif
Sabistik
Ale co ty potrzebujesz dokładnie? Wyświetlić dane z db z stronicowaniem o sortowaniem? Przecież to banał. Jak chcesz coś gotowego to szukaj pod hasłem 'datagrid'.
x_O
Problem raczej nie wydaje się taki banalny jak chce się mieć dobrą kontrole na tym co tam wyskakuje i jakąś możliwość kustomizacji.
Komercyjne Datagridy kosztują kupę $. Zdaje sobie sprawę iż taka "kontrolka" jest do napisania jednak nie posiadam takiej ilości czasu. Jeżeli uraziłem kogoś typ pytaniem to się wicej nie powtórzy guitar.gif Jednak jeżeli jednak ktoś miał podobny problem to fajnie by było posłuchać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.